Kickstart: De bedste Oscar øjeblikke – nogensinde!
SPONSORERET indhold

Kickstart: De bedste Oscar øjeblikke – nogensinde!

Vi har udvalgt de bedste øjeblikke til at komme i stemningen til søndagens store Oscarshow – så er du rustet til en aften i selskab med filmens tinder og Hollywood glamour i sin reneste form – hvor alt kan ske!

Af:: Mi Skjold Brix Foto: Alamy
01. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Bjørks skrud
Da Bjørk troppede op til Oscarshowet i 2001, hvor hun skulle optræde med sangen "I've seen it all" fra filmen Dancer in the Dark, vakte hendes kjole større opsigt på den røde løber end mange af de overdådige kreationer, vi ellers kender fra prisuddelingen. Vi behøver vel knap male et billede for dig! Kjolen skabte overskrifter og blev erklæret smagløs i medierne og står den dag i dag, som én af de mest ikoniske kjoler fra den røde løber.

Smask pladask
"Jeg vil væde med, at de ikke sagde, at det var med i goodiebagen", sagde Adrian Brody efter at have snavet Halle Berry i gulvet i et seks sekunders kys, da han som den yngste mand nogensinde i 2003 modtog en statuette for bedste mandlige hovedrolle for sin rolle i Pianisten. Og Halle var vel at mærke bare på scenen for at overrække prisen…


Bambi på glat is 
Det dengang sprit nye stjerneskud, Jennifer Lawrence, vandt i 2013 en Oscar for bedste skuespillerinde for sin rolle i Silver Linings Playbook. Den unge skuespillerinden er siden blev kendt og populær for ikke bare sin præstation på det store lærred, men i den grad også off screen, hvor hun charmere de fleste med sin akavede, ærlige facon. Nøjagtigt hvad der også skete, da hun skulle op og modtage prisen sidste år. I et minefelt af høje hæle, trapper og kæmpeskrud snublede hun i et nærmest slowmotion-agtig scene på trinene op til talerstolen. Men som altid var hun charmerende og kæk og det endte med at hele salen rejste sig i stående applaus. Lawrence er i øvrigt igen i år nomineret for bedste skuespillerinde - denne gang for American Hustle og vinder hun, vil hun være den yngste nogensinde til at vinde to Oscars i træk.

(1:32 inde i klippet)

Kys mig, brormand!

Der var en tid før Brangelina. Og der gik den smukke, godhjertede skuespillerinde blandt andet med blod i en lille flaske om halsen og så kyssede hun heftigt... Med sin bror! Det skete til Oscaruddelingen i 2000, hvor hun vandt for bedste kvindelige birolle for sin rolle i Girl Interupted. I en glædesrus blev det altså til et ordentligt snav – ikke bare et tantekys – mellem de to, hvilken i den grad trak overskrifter!


Første gang
Halle Berry er en lidt mere aktiv del af dette punkt på listen, end da hun overrakte Adrien Brody prisen i 2003. Hun vandt nemlig året inden som første afroamerikanske skuespillerinde prisen for bedste kvindelige skuespiller. Den rørende takketale, som hun indleder med "this moment is so much bigger than me", hvorefter hun blandt andet går videre til at opremse flere af sin kvindelige kolleger med "coloured skin" og understrege hvor stor en sejr, det er for alle kvinder i samme båd som hende. Ret rørende at se hende så meget i sine følelsers vold.