Sådan kan du styrke dit parforhold på 20 minutter hver dag
SPONSORERET indhold

Sådan kan du styrke dit parforhold på 20 minutter hver dag

Hvis du er i et fast parforhold, har du så oplevet, at lidenskaben falmede eller, at tiden sammen føltes som en forudsigelig serie, du allerede har set?

Af:: Daisy Løvendahl Foto: Rune Lundø
10. mar. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Det er så almindeligt, at det bliver en historie i sig selv, når par afslører, hvordan de holder gnisten i live, og når sexologer fortæller, hvordan du øger sexlysten.

Mange af dem, jeg taler med, elsker deres partner, men det er ikke det samme som, at de mærker suset hele tiden. I mit samtalerum hører jeg ofte en længsel efter den kærlighed som var. Efter fantastisk sex som opstår spontant, efter lange samtaler der bevæger sig uden at gå i stå og efter tid sammen som føles let og ukompliceret.

Problemet er bare, at den modne kærlighed mellem to mennesker med fuldtidsarbejde og børn ofte ikke er præget spontan sex og timevis af samtaler.

Jeg siger ofte, at spontan sex og lyst til at tale hele natten er for teenagere. Jeg siger det altid med et glimt i øjet, men der er noget sandt i det. Når man oplever den nye kærlighed, uanset om man så er 17 år eller 77år, så er det fantastisk. Det er som at få vand efter en ørkenvandring, og det eneste i verden man tænker på er at drikke.

1 år, 5 år, 12 år efter er tørsten slukket for længst, og man trænger måske også til noget andet end vand.

- Og hvad gør man så? Mange vælger ubevidst at lade energien i mellem dem blive mere og mere distanceret, fordi fraværet af det som var ikke bliver erstattet af noget andet. Det er det nemt at forsvinde ind i arbejdet, i samværet med børnene og vennerne. Indtil den dag hvor man ikke kan sige nej til en anden, eller hvor man er ved at gå til i længsel.

Jeg har ikke 'svaret' på, hvordan man undgår dette, men jeg holder én ting for sand i mit eget liv som er dette: Energi følger fokus. Det betyder, at det som man giver energi, er det som man fokuserer på. Så når sex eller den gode samtale ikke bare opstår af sig selv, kan man enten begræde, at kærligheden forandrer sig med tiden, eller man kan begynde at bruge hovedet og give det fokus.

Når jeg arbejder med andre, er det utroligt at opleve, hvor meget det kan løfte et forhold, når de bevidst begynder at vælge sex til eller bevidst giver sig tid til at være sammen. Forudsigeligheden kan faktisk blive til nye eventyr, hvis man kaster sig selv ud på dybt vand og inviterer sin partner med.

Det modne kærlighed er ikke kendetegnet ved, at det hele sker af sig selv, men de vildeste ting kan ske, hvis man giver dem plads til at udfolde sig.

Mange af mine klienter har haft glæde af at bruge 20 minutter sammen hver dag. I de 20 minutter skal der være fuld fokus på hinanden. Det er en super god idé at slukke telefonen, tænde levende lys og tømme sindet for alt muligt andet inden - men det vigtigste er bare at være sammen. Så hellere sætte sig ned i børnenes rod, droppe opvasken og kaste telefonen ud på badeværelset end at lade være, fordi man ikke har det rigtige rum. Det eneste det handler om er, at være sammen med den du elsker med åbent hjerte og sind for at give kærligheden et rum til at gro.

Udfordring:
Jeg vil udfordre dig til hver aften i en måned, når I begge er hjemme, at være sammen i 20 minutter. Drop alle forestillinger om hvad I skal - og bare vær sammen. Tal hvis I har noget på hjerte, kys med tungen eller hold i hånden. Husk at energi følger fokus, så giv din opmærksomhed til det menneske du elsker og se, hvad der sker.

Se også videoen: Mere kærlighed med 20 minutter hver dag

LÆS OGSÅ: Se 10 grunde til at sex er sundt

LÆS OGSÅ: Myten om kvinders orgasme er aflivet

LÆS OGSÅ: "Hvorfor tror vi, at det er sygt ikke at have lyst til sex"