"Som single forstår jeg SÅ godt, at mange er utro"
SPONSORERET indhold

"Som single forstår jeg SÅ godt, at mange er utro"

Det er ikke mærkeligt, at mange har svært ved at holde løftet om troskab til døden, mener Pia Damsgaard Bach.

Af:: Pia Damsgaard Bach Foto: Greg McQueen
19. feb. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Hvorvidt utroskab er okay eller ej, er et tilbagevendende emne i ALT for damerne, hvor vi både har talt med kvinden, som er sin mand utro med flere mænd, samt med kvinden som tilgav sin mand hans utroskab. I denne klumme sætter Pia Damsgaard Bach fokus på, at kravet om monogami måske er for svært at leve op til.  

KLUMME: Ups. Forestil dig, at den uskyldige Anastasia Steele glemmer at tage de p-piller, som hendes drømmeprins Christian Grey i filmen "Fifty Shades of Grey" insisterer på, at hun skal tage. Deres hede lege bærer "frugt", og de flytter i parcelhus, ungen skriger, weekenden går med en tur til Djurs Sommerland og besøg af svigermekanikken. Hvor længe fortsætter de hede sexlege?

Hele hypen omkring Fifty Shades of Grey-filmen og -bøgerne gør det smerteligt tydeligt, hvorfor vi er så mange singler, og hvorfor mænd og kvinder har så svært ved at få et monogamt parforhold til at fungere. Det burde være et wake up call til os alle, om at der er noget i vejen.

LÆS OGSÅ: "Hvis en mand ringer midt om natten, er det IKKE for at snakke"

For det handler jo ikke om, at alle kvinder lige pludselig er vilde efter at få smæk i numsen, blive hængt op i loftet eller være bundet af en latterlig sexslave-kontrakt. Det handler om, at langt de fleste kvinder tørster efter en mand, der gør sig umage. Bruger tid på os. Vi hungrer efter eventyr, efter en forfører, en mand, der ved, hvad han vil, og ikke tror, at to hug og et suk er erotik.

Ingen kan være alt
Som singlekvinde møder jeg næsten aldrig mænd, der gør sig umage, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg på forskellige måder har "mødt" en del mænd gennem tiderne. I store træk har der været to typer mænd. De søde, blide, lyttende og forstående mænd, som bliver gode fædre og trofaste ægtemænd, men som ikke har meget Christian Grey over sig. Som så gerne vil please deres kvinde, at kvinden med tiden ikke orker ham. Hun længes efter Christian Grey, der ved, hvad han vil og ikke er bange for at sige det.

Den anden type er alfa-hannen, der har "kendt" mange kvinder og ikke er sammen med den samme særlig længe af gangen. Han er dragende, spændende, sexet og ved, hvordan han får en kvinde til at sprede benene, men han er knap så god til romantikken, samtalen og de mere bløde ting, som mange kvinder også gerne vil have.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er singlemænd bange for kvinder med børn?

Jeg tror, de fleste kvinder drømmer om det perfekte miks mellem de to typer, men ligesom den bløde mands blødhed med tiden bliver irriterende, er alfa-hannen knap så sexet, når han bliver presset ind i tosomheden. Enten overgiver han sig og bliver blød og magelig, eller også kæmper han for at komme ud eller knalder ved siden af.
På den måde er det ærgerligt, at vores samfund er så fokuseret på tosomheden - at idealet er, at man skal holde sig til den samme hele livet.

Kunne vi ikke løsne lidt op og indrømme over for os selv som samfund, at to mennesker ikke kan være alt for hinanden hele livet? Man behøver ikke være sexolog eller psykolog for at regne ud, hvorfor sexlivet hos de fleste langsom visner med årene. Det bliver kedeligt. I min generation er det jo også de færreste, der beholder det samme job i årtier, bor det samme sted eller spiser den samme mad hver dag. For hvorfor skulle vi det, når mulighederne er så mange? Ville det virkelig være så slemt med et skud Christian Grey - lidt eventyr - engang imellem, selv om man er i et stabilt og kærligt parforhold med en, man elsker? Hvorfor insisterer vi på at begrænse os selv i kærlighedens navn, når nu vi kun er her på jorden i så kort tid? Hvorfor er idealet ikke at få mest muligt ud af den tid?

Som single og fri forstår jeg SÅ godt, at mange har svært ved at holde deres højtidelige løfter om troskab til døden. Hvis vi virkelig elskede hinanden, ville vi så ikke ønske, at den anden fik så mange fede oplevelser som muligt i stedet for at bygge et tosomheds-fængsel for hinanden?

LÆS OGSÅ: Jeg har været utro, hvad gør jeg?

LÆS OGSÅ: Flere er systematisk utro uden at fortryde det

LÆS OGSÅ: Kan aftalt utroskab fungere?