Hudpleje
SPONSORERET indhold

10 tips til vinterblød hud

Når det kolde vejr udfordrer din ansigtshud, er det ikke altid nok med en god dagcreme. Her får du en guide med små tricks og simple rutiner, der vil holde huden blød.

Af:: Julie Kraase Brandt Foto: James Cochrane
27. jan. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

1. Tag et lunkent bad

Det er fristende at skrue op for det ­varme vand, når du står ­under ­bruseren, men faktum er, at det ­udtørrer huden. Så væn dig til at bade lunkent.

2. Rens uden vand

Hver gang vi renser ­ansigt i vand, efterlader det et ­udtørrende "kalkslør" på ­huden. Ved at bruge en mild rensevand undgår du helt ­brugen af vand, fordi den ikke skal skylles af – den skal bare bruges på en vatrondel.

Forenkl din renserutine med denne ­cleanser. ­Micellar ­Water ­Cleanser, By Terry, 400 kr.

3-i-1-renseprodukt, der blidt men effektivt fjerner urenheder og makeup samt fugter huden. Age-Defence Micellar Water, Karmameju, 149 kr.

LÆS OGSÅ: 9 makeup-tips, du ville ønske, du havde fået noget før

3. Et ekstra lag

Med et fugtgivende serum eller en ansigtsolie giver du huden i ansigtet et ekstra reparerende, genopbyggende og beskyttende lag, der hjælper med at holde fugtbalancen og hudens barriere intakt. Og som bonus får huden em sund og smuk glød. Brug den morgen og aften under creme. 

Anti-age-serum, der booster ­hudens fugtindhold. Bio Hyaluronic Acid Ampoule,
Mizon, 350 kr.

Cacay-olie med masser af E-vitamin udfordrer den populære arganolie. Brug den under din creme. Natural Cacay Oil, OoH! hos Riverandraven.com, 390 kr.

4. Federe creme

Ligesom vi tager mere tøj på om vinteren, har huden også brug for mere beskyttelse fra en rigere creme. Mange hudplejemærker har specifikke vintercremer, der er "fedet op" med fugtgivende og beskyttende ingredienser sammensat til at kunne modstå minusgrader.

Denne creme er ideel til tør, sprukken og sart hud og til hud, der ikke tåler vind og hård kulde. Comfort On Call, Clinique, 415 kr.

5. Skift til en badeolie

En badeolie ­indeholder ­milde vaskeaktive ­ingredienser og ­plejende olier, der styrker ­hudens barrierer, frem for ­sæbeholdige ­produkter som showergel og sæbebarer, der virker ­unødigt ­udtørrende.

Sæbefri og plejende vaskeolie, der især er velegnet til tør hud. Emollient Cleansing Oil, A-Derma, 109,50 kr.

LÆS OGSÅ: “Dette produkt har fået min hud tilbage i balance”

6. Pak ­fødderne ind

Hold fødderne bløde ved at smøre dem ind i en fed creme før sengetid og sove med et par bomuldstrømper på.

En klassiker, når det gælder fugtpleje til alle hudtyper. Classic Creme, Nivea, 50 kr.

7. Fugt kroppen

Kroppen skal naturligvis også have en god portion fugt, og det klarer Neutrals Body Cream nemt, da den både indeholder e-vitamin, jojobaolie og glycerin. Alle tre stoffer har papirerne i orden, når det gælder fugtighedsbevaring og en styrket hudbarriere. Derudover er alle unødvendige tilsætningsstoffer fjernet. 

                                                   

Neutral Body Cream, 60 kr. 

8. Drik vand

Huden har brug for ­masser af fugt indefra for at holde sig blød udenpå. Invester i en fin ­drikkedunk, ­eller kog vandet, og ­tilføj for eksempel citron eller ­ingefær for at gøre det lidt mere ­spændende.

Drikkedunk i glas og silikone, fri for ftalater og BPA. Kan gå i opvaskemaskinen. BKR, 500 ml, 295 kr.

9. Fugt din ­makeuppensel

Undgå en tør makeup ved at duppe din makeuppensel i lidt serum eller creme, før du påfører din foundation. Fugten plejer huden og gør, at makeuppen blender bedre og flottere ind i huden.

Kultcremen, der (også) er perfekt under makeup. Lait-Crème Concentré, Embryolisse, 199 kr.

10. Et ­sidste klap

Giv huden ­maksimal ­beskyttelse ved at klappe en lille smule creme over kinder og pande, før du går ­udenfor. Ekstra ­bonus er, at ­cremen også ­holder din makeup frisk og ­levende ­længere.

Helende ­barrierecreme mod vind og kulde. Formula E Healing Face Balm, Amazing Space, 450 kr.

 

LÆS OGSÅ: “Denne creme gør min hud ubeskriveligt blød”

LÆS OGSÅ: 9 serummer, der redder din hud

LÆS OGSÅ: “Denne serum er en magisk eliksir med omgående virkning”