Solo-rejser
SPONSORERET indhold

Drømmer du om at rejse solo? Her er 7 eventyrlige destinationer

Vi har samlet en række gode destinationer til dig, der tør møde verden alene.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty
10. apr. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Vil jeg føle mig ensom? Får jeg nok at lave? Bliver det for dyrt og usikkert? 

Der er nok at overveje - og bekymre sig om - hvis du drømmer om at rejse solo. Men det behøver slet ikke være så svært.

Læs med her og lad dig inspirere, hvis du hviler nok i dit eget selskab til at møde verden alene. 

Auckland, New Zealand, foto: Getty

1. Auckland, New Zealand

Hvis du er den aktive type, der sætter pris på oplevelser i det fri, vil du elske at rejse solo i New Zealand. Her er der rig mulighed for at hike eller cykle i naturen, samtidig med at det er et af de mest afslappende rejsemål i verden, skriver Independent i en anbefaling til solo-rejser. Dertil kommer, at kriminaliteten er lav, og at de lokale altid er klar med en hjælpende hånd, hvis du skulle få brug for det. Særligt Auckland og Queenstown er gode solo-destinationer på de kanter, skriver henholdsvis GirlabouttheGlobe og Refinery29

Her kan du få tips til, hvad du skal se, smage og opleve i storbyen Auckland i det nordlige New Zealand, og her kan du læse, hvorfor Huxi Bach mener, at netop New Zealand "har det hele". 

Reykjavik, Island, foto: Getty

2. Reykjavik, Island

Hvis du hungrer efter eventyr i naturskønne oplevelser, er Islands hovedstad et godt bud. Her kan du både bade i varme kilder og se på hvaler, påpeger New York Times i en guide om solo-rejser, hvor rejsebloggeren Matt Kepnes fremhæver Island som ét af de bedste og mest trygge steder at rejse alene - med en lokalbefolkning der er venligt stillede over for turister. 

Her får du en masse tips til, hvad du kan smage og opleve i bjergtagende Reykjavik - eller lade dig inspirere af Kenneth Nguyens smukke naturbilleder fra landet her.

Riviera Maya, Mexico, foto: Getty

3. Riviera Maya, Mexico

Hvis man er bange for at kede sig, er den caribiske kyststrækning Riviera Maya i det sydøstlige Mexico værd at tjekke ud. Her er der i hvert fald gang i nattelivet med restauranter, klubber og butikker, der har sent åbent, skriver New York Times i deres solo-guide, hvor snorkling og en færgetur til øen Cozumel også anbefales. 

Du kan læse mere om, hvad Mexico tilbyder, i vores guide til det hippe Tulum her.

San José, Costa Rica, foto: Getty

4. San José, Costa Rica

Det er et af de dyreste steder i Sydamerika, men stadig billigt i forhold til Europa, og så er mulighederne for at udforske et kulturelt byliv så mange, at Buzzfeed har anbefalet byen som en af de bedste destinationer for solo-rejsende. San José har desuden en imponerende mad-, kunst- og musikscene, skriver Lonely Planet, der har døbt byen "cool" i denne guide. Dertil kommer, at der stort set er varmt hele året.

Dublin, Irland, foto: Getty

5. Dublin, Irland

Hvis der er ét sted, der går igen i mange guides for solo-rejsende, så er det Irland, nærmere bestemt Dublin. Her er det let at falde i snak med venligtsindede mennesker på de lokale pubs, restauranter og hostels, skriver Independent. Og så er der masser af smuk natur og kulturelle oplevelser at glæde sig til ifølge Buzzfeed, der blandt andet fremhæver byens mange museer og turistattraktionen Guiness Storehouse, som de kalder "Disneyland for øl-elskere".

Lissabon, Portugal, foto: Getty

6. Lissabon, Portugal

Portugals hovedstad fremhæves som et af de bedste steder at rejse alene som kvinde på kvindesitet Refinery29, der anbefaler Lissabon-katedralen og loppemarkedet Feira da Ladra og blandt andet påpeger, at byens natteliv er "mindre overvældende" end andre europæiske storbyer. Portugal har også vakt begejstring hos denne solo-rejsende, der blandt andet fremhæver overkommelige priser og venlige lokale, mens denne solo-turist især værdsatte landets historiske bygninger, overkommelig infrastruktur og et romantisk øjeblik.

Zanzibar, Tanzania, foto: Getty

7. Zanzibar, Tanzania

Smukke hvide sandstrande, turkisblåt hav, duften af krydderier og smagen af frisk fisk. Der er mange gode grunde til at besøge den østafrikanske øgruppe Zanzibar i Tanzania, som Refinery29 anbefaler som et af de steder, man skal opleve som kvinde, hvis man rejser alene. Foruden den smukke natur - der i øvrigt er perfekte omgivelser, hvis du elsker at  dyrke yoga - og de mange muligheder for at tage på safari og besøge nationalparker, taler mange lokale engelsk, så du kan trygt fare vild og gå på opdagelse.

Kilder: New York Times, Refinery29, Buzzfeed, Business Insider, Telegraph, Independent, Huffington Post.