Emma Watson i Vanity Fair
SPONSORERET indhold

Internettet gløder over næsten topløs Emma Watson

Forleden udkom den nyeste udgave af magasinet Vanity Fair, og der gik ikke lang tid, før internettet var rødglødende. Det skyldtes en lang artikel- og billedserie med den tidligere Harry Potter-stjerne Emma Watson.

Af:: Frederikke Pontoppidan Foto: All Over Press
06. mar. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Det er ikke så meget Watsons ord i artiklen, der bliver kritiseret, men nærmere et bestemt billede af hende, hvor hun poserer uden bh. Det er der efterhånden mange stjerner, der har gjort, men kritikerne slår ned på, at Emma Watson er feministisk forkæmper, og de siger, at feminisme og topløshed ikke går hånd i hånd. De kalder hende en "hykler", skriver nyhedsmediet Mashable.

Der er flere billeder af Emma Watson i magasinet, hvor hun er iklædt dyre designermærker og haute couture fra blandt andet Oscar De La Renta, Dior og Burberry, skriver Mashable. Billederne emmer derfor tydeligt af high fashion, hvilket Vanity Fair er kendt for at lave. Alligevel raser mange brugere på Twitter, fordi de mener, at Emma Watson burde dække sin krop til, hvis hun skal tale feministernes sag.

Bruger @JuliaHB1 skriver:
Emma Watson: "Feminisme, feminisme... lønforskel blandt køn... Åh, hvorfor bliver jeg ikke taget seriøst.. feminisme... Uh, her er mine bryster!"

Bruger @bcaton2 skriver:
Feminist: Side 9 piger? Topløse? Forbyd dem! Emma Watson topløs? Modigt og smukt! #doublethink #hypocrisy

Det er blot to udtalelser fra Twitter-brugere, som Mashable har fundet, men hashtagget #emmawatson er lige nu fyldt med forskellige holdninger. Flere brugere henviser også til, at Emma Watson tidligere har udtalt til magasinet Wonderland, at hun føler, Beyoncés nyeste videoalbum er skudt med et meget mandligt fokus, selvom hun tydeligt mærker feminismen i den. Derfor mener kritikerne nu, at hun er dobbeltmoralsk med sine egne billeder.

Bruger @freshonlybakery skriver:
"Emma Watson sagde, at Beyoncés feminisme ikke var god nok, fordi hun spillede for det mandlige blik, men nu er Emma Watson topløs i VF, og det er okay?"

For hver negativ udmelding om billeder, er der alligevel flest positive, som mener, at det er muligt at være feminist og stadig vise sin krop. Her er den gængse holdning, at feminisme netop handler om, at kvinder skal have retten til at gøre præcis, hvad de ønsker. De mener, at den negative fløj har misforstået begrebet.

Bruger @EvieA_x skriver:
"@JuliaHB1 Feminisme handler om at give kvinder FRIT VALG. De kan dække sig til eller vise deres krop, som de vil. Du har misset pointen."

Emma Watson selv har heller ikke været stille, men kom hurtigt med en udtalelse efter de første negative tweets tikkede ind.

– Feminisme handler om at give kvinder muligheder. Feminisme er ikke en pind, der skal bruges til at slå andre kvinder med. Det handler om frihed, det handler om befrielse, det handler om lighed. Jeg ved virkelig ikke, hvad mine bryster har med det at gøre. Det er meget forvirrende, siger hun i et interview med nyhedsmediet Reuters.

Alle billederne af Emma Watson i Vanity Fair kan ses her.