SPONSORERET indhold

    Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2017: Majbritt Olsen

    Da Majbritt Olsen blev tilbudt job i Netto, var hun slet ikke i tvivl om, hvor i butikken hun helst ville arbejde: Ved kassen, hvor hun har kontakt med kunderne.

    Foto: Søren Jansby
    04. mar. 2017 | Livsstil | Hjemmet

    Tænk at så mange har indstillet mig til årets sødeste kassedame. Det går lige i hjertet, siger Majbritt Olsen. Foto: Søren Jansby

     

     Du kan stemme på din favorit-finalist nederst i artiklen eller lige her: Stemmeseddel: Her kan du stemme på Danmarks sødeste kassedame 2017

     

     

    Af Lise Petersen

    Hvis du er lidt trist, så gå ned i Netto. Når du går ud af døren igen, er du superglad.

    Med de ord har kunderne i Netto i Støberigade i København SV gang på gang rost Majbritt Olsen, der siden begyndelsen af 2016 har arbejdet ved kassen.

    Og de nøjes ikke med at sige pæne ord til den populære kassedame: I den senere tid har mange kunder fortalt Majbritt, at de har indstillet hende som kandidat til årets sødeste kassedame.

    – Jeg blev virkelig rørt, da de begyndte at fortælle mig det… jeg fik gåsehud, siger 48-årige Majbritt.

    LÆS OGSÅ: Danmarks sødeste kassedame: Her er årets fem finalister

    Hun er mor til tre voksne døtre, mormor til én og har arbejdet i butik siden 2005. De første mange år var hun i en møbelforretning. Nedskæringer der fik hende til at prøve dagligvarebranchen, og i første omgang var det ikke rigtigt hende – fordi hun gik og pakkede varer ud uden særlig meget kontakt med kunderne.

    – Da jeg var til samtale her i Netto, kiggede jeg derfor på chefen og sagde, at jeg gerne ville sidde i kassen. Der får man kunderne under huden, og det kan jeg godt li.

    Det fik Majbritt lov til, og hun ikke alene nyder samværet med kunderne: Hun gør hver dag sit ypperste for at give dem en god oplevelse.

    – Som barn lærte jeg at være over for andre, som jeg gerne vil have, at de er over for mig. Det har været mit motto, siden jeg begyndte at arbejde i butik.


    "Tænk at så mange har indstillet mig til årets sødeste kassedame. Det går lige i hjertet", siger Majbritt Olsen. Foto: Søren Jansby

    Jamen bette pus

    Og man skal ikke stå længe ved Majbritts kasse for at se, at hun har det godt med Nettos kunder:

    „Har du ikke den lille med i dag… har hun fået skoldkopper, jamen bette pus. Rigtig god bedring med hende“, går snakken med en kvinde.

     „Nej, man gider da ikke ligge dernede, man vil da op at lege“, lyder det til et barn, der giver et klynk fra sig i barnevognen.

    LÆS OGSÅ: Danmarks sødeste kassedame 2017: Her er alle de indstillede

    De fleste får en kommentar med på vejen, og alle får et: „Så må du have en god dag. Vi ses.“

    – Jeg prøver at lave lidt sjov i hverdagen, og hvis jeg har bragt et smil på folks læber, eller måske gjort det nemmere for forældrene at handle ved at muntre et træt barn op, har jeg gjort dagens gode gerning.

    Majbritt afviser, at hun kan have dårlige dage på arbejde.

    – Hvis jeg har det skidt en dag, parkerer jeg det derhjemme. Her i forretningen er jeg altid den, kunderne kender, fastslår hun.

    Og de kunder, vi taler med, giver hende ret:

    – Majbritt har en fantastisk udstråling. Man kommer i så godt humør, fordi hun altid smiler, det har jeg aldrig oplevet før i en dagligvareforretning, siger en stamkunde – mens dagens hovedperson har gang i en snak med den næste kunde.

    Flotte præmier til vinderen

    Vinderen af konkurrencen Danmarks sødeste kassedame får en række flotte præmier til en samlet værdi af over 18.000 kr. Alt sammen skattefrit:


    Gavekort på 10.000 kroner fra Hjemmet. To sæt Södahl sengetøj, værdi: 1.000 kr. Eva Solo termokande, værdi: 449,95. Blomsterberg kuvertfonduesæt til 6 personer, værdi: 450 kr. Pillivuyt Toulose kvadratfad, værdi: 499,95 kr. Produkter fra Apotekets uparfumerede og svanemærkede hudplejeserie, 4 stk., værdi: 224,80 kr. Stor chokoladepakke fra Kathrine Chokolade, værdi: 414 kr. Margretheskål i stål, 3 liter, værdi: 399,95. Architectmade Circle Bowl 30, værdi: 849 kr. Sæt med 5 Margrethe-skåle i flotte blå nuancer, værdi: 470 kr. Holm Wok, værdi: 699,95 kr. Nordal Blossom-kopper, 6 stk, værdi: 550 kr. Bitz tallerkener i benporcelæn, 6 stk., værdi: 600 kr. To Nuance Column stager, 14 cm og 21 cm høj, værdi: 450 kr. Bøger fra Lindhardt og Ringhof. Leif Davidsen: „Djævelen i hullet“, Helle Virkner: „Et liv“, Diverse forfattere: „Min barndom i 60’erne“, værdi: 735 kr.

    Man kan kun stemme på én kandidat.