Gunnvør Dalsgaard
SPONSORERET indhold

“Da jeg spurgte Oliver, om han var klar til en treer, troede han, jeg mente en trekant”

Hun har fået to børn med Danmarks hotteste drengerøv og har et nyt på vej, selv om de ikke længere er kærester. Gunnvør Dalsgaard og Oliver Bjerrehuus har de sidste ti år været sladderpressens yndlingspar – leveringsdygtige som de har været i historier om had, kærlighed, vold, stoffer og utroskab. Men for Gunnvør er det stadig mest en kærlighedshistorie, selv om hun har opgivet drømmen om den lykkelige kernefamilie.

Af:: Michala Rosendahl Foto: Franne Voigt og private
10. apr. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Sig til, når du er klar til en 3'er.

Så kort og kontant kan det skrives. Gunnvør Dalsgaard sad på en restaurant med sine veninder i sommer og var både hvidvinstipsy og skruk, da hun trak telefonen frem og formulerede den uromantiske besked. Så trykkede hun "send". Modtageren af beskeden var hendes ekskæreste, modellen Oliver Bjerrehuus, der er far til hendes to døtre, Sigga og Hanna på seks og tre år.
Gunnvør og Oliver var gået fra hinanden et halvt år forinden, men nu var det altså tid til barn nummer tre, mente Gunnvør.

– Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville have mange børn. I hvert fald tre. Og jeg kunne ikke forestille mig at få børn med andre end Oliver. Det virkede uoverskueligt, og det passede simpelthen ikke ind i mit lille univers med mine to piger og det liv, vi fører. Så derfor skrev jeg til Oliver. Det var nok lidt kækt, siger Gunnvør og smiler af sit eget påfund.

Der gik ikke længe, før Oliver svarede. Men Gunnvørs budskab var åbenbart ikke gået helt klart igennem, og han troede, at hun inviterede ham til at have en trekant.

– Oliver spurgte: "Hvad hedder han?" og jeg tænkte bare: Vi ved jo ikke, om det bliver en dreng... Senere fandt jeg så ud af, at vi talte om to forskellige ting, griner hun og tilføjer:

– Heldigvis var han frisk, da han opdagede, at jeg talte om en baby nummer tre. Oliver har altid sagt, at jeg må få så mange børn, jeg vil have, og det stod han ved.

Et par måneder senere var Gunnvør gravid, og i december 2016 afslørerede hun den glædelige nyhed på sin Instagramprofil. Det fik både hendes følgere og de danske medier til at stille spørgsmål i massevis. For hvad var nu det for noget? Var hun og Oliver kærester igen?

Dengang valgte Gunnvør ikke at udtale sig til medierne, men nu har hun indvilliget i at løfte sløret for ALT for damerne.

Vi mødes i hendes lejlighed på Østerbro, hvor det vrimler med lyserødt legetøj og andre tøseting. Her har hun de sidste fire år boet med sine to døtre Sigga og Hanna, og til maj skal der gøres plads til en lille ny. Men Oliver skal fortsat bo i sin egen lejlighed.

– Hele tanken om at få et barn mere handlede ikke om, at Oliver og jeg skulle være kærester igen. Slet ikke. Det handlede om, at vi begge gerne ville have et barn mere, slår Gunnvør fast.

Historien om Gunnvør og Oliver går mere end ti år tilbage og starter et noget så romantisk sted som ved køledisken i Netto. Her fik de for første gang øje på hinanden, og da de et par uger senere mødte hinanden til en filmpremiere, tog Oliver kontakt.

–"Hey, du handler i Netto", sagde Oliver. Jeg lod, som om jeg ikke vidste, hvad han talte om, men selvfølgelig havde jeg lagt mærke til ham. Samme aften spurgte han om mit nummer, men jeg sagde nej. Jeg var meget kostbar, griner Gunnvør, der dengang var 23 år gammel og studerede, samtidig med at hun arbejdede som model.

Det viste sig, at Oliver og Gunnvør næsten var naboer, og efter at være stødt tilfældigt ind i hinanden gennem et par måneder, lykkedes det endelig Oliver at få overtalt Gunnvør til at gå ud med ham.

– Allerede på første date sagde han: Vi skal have børn sammen. Det faldt jeg rimelig meget for. Han var vildt charmerende og galant, og der var ingen tvivl om, at vi havde kemi. Alligevel sluttede jeg det efter et par dates, for jeg var lige gået fra min kæreste, og jeg var ikke et sted i mit liv, hvor jeg tænkte, at jeg skulle kaste mig ud i noget med Oliver, siger Gunnvør og fortæller, at det dengang ikke blev til mere end et uskyldigt kindkys.

Men historien slutter jo som bekendt ikke her. Et år efter mødtes Gunnvør og Oliver tilfældigt endnu engang, og da Oliver inviterede Gunnvør til Paris, tænkte hun: Hvorfor ikke? Der var dog én betingelse: De skulle rejse som venner. Kun venner.

– Vi sov i hver vores seng i tre nætter, og der skete ikke noget på turen. Ingenting. Men da jeg kom hjem, var jeg totalt forelsket i ham, siger Gunnvør.

Forelskelsen var gengældt, og kort efter blev de kærester. Tre år senere fik de deres første datter, Sigga. Indtil da havde forholdet været godt, fortæller Gunnvør, men pludselig mærkede hun, hvordan forskellene mellem dem voksede frem.

– Oliver er jo en drengerøv, og det blev endnu mere tydeligt, da vi fik Sigga. Det er jo meget lettere at have et forhold, når man ikke har børn, for der er ikke så mange forpligtelser. Da vi blev forældre, fik vi et andet ansvar og havde brug for nogle rutiner, og dagligdagen var ikke nem for os, siger hun og fortæller, at de begyndte at skændes meget.

– Selvfølgelig havde der også været uenigheder og bump på vejen, inden Sigga blev født, men det havde slet ikke været så voldsomt, som det udviklede sig til.

LÆS OGSÅ: Sådan skjuler du din graviditet - til du selv er klar til at fortælle om den

Det store brud

Da Sigga var knap to år, brød Oliver og Gunnvør for første gang, efter at have haft et skænderi, der var så voldsomt, at politiet blev tilkaldt og ifølge flere medier måtte skille dem ad.

– Det var helt galt. Det var gået ned ad bakke i lang tid. Jeg var sindssygt ked af det, for det var jo ikke meningen, at vi skulle få et barn og så gå fra hinanden. Men jeg følte ikke, at der var andet at gøre. Vi var for forskellige, siger Gunnvør.

Tre-fire måneder efter bruddet fandt de sammen igen. Gunnvør håbede, at de begge havde lært af deres fejl og fortæller, at hun syntes, at Oliver virkede til at være blevet mere moden. I 2013 blev de forældre til Hanna, men problemerne mellem dem fortsatte, og de sidste fem år har de været kærester "on and off".
Det seneste store brud skete for godt et år siden, hvorefter Oliver stod frem i medierne og erklærede sin kærlighed til den konservative politiker Nikita Klæstrup.

– Jeg havde svært ved at tage det seriøst, især fordi forholdet ikke varede særlig længe. Men jeg blev ked af det, fordi Sigga blev ked af at se sin far på forsiden af ugebladene med en anden kvinde. I det hele taget tænker jeg meget over konsekvenserne for vores børn. Der er mange ting, jeg ikke kan skærme dem imod, og de kommer til at kunne læse en masse ting om Oliver og mig, når de bliver ældre. Det synes jeg da ikke er fedt, for vores forhold har været meget udfordrende, siger Gunnvør og forklarer, at der ofte også er flere lag og nuancer, end hvad der fremgår i medierne.

Det er på baggrund af den yderst turbulente kærlighedshistorie, at Gunnvør slår fast, at graviditeten kun handler om én ting: ønsket om at blive mor igen.

– Der er stor kærlighed mellem Oliver og mig, og det har der altid været, men historien har jo vist, at vi ikke er specielt gode sammen, så det ville være fjollet at bygge det hele op om en forestilling om, at vi nu skal leve lykkeligt til vores dages ende. Jeg er nødt til at være realistisk.

En af de ting, som Gunnvør og Oliver har været – og stadig er – allermest uenige om, er, ifølge Gunnvør, deres forhold til medierne. Oliver, som er søn af Suzanne Bjerrehuus og som har arbejdet som model, siden han var helt ung, er kendt for at have et meget åbenhjertigt forhold til medierne, mens Gunnvør er langt mere tilbageholdende og privat.

– Vi har en meget forskellig tilgang til medierne, og der er ingen tvivl om, at det har givet anledning til rigtig mange skænderier. På et tidspunkt troede jeg nok, at jeg kunne ændre Olivers holdning og åbenhed over for medierne, men jeg har måttet erkende, at det er en del af ham, og at der ikke er noget at gøre, siger Gunnvør og tilføjer:

– Han har nærmest to sider. Den ene kan jeg sindssygt godt lide! Det er den hjemlige, rolige og afslappede side. Den anden side – mediesiden – passer rigtig dårligt til mig. Der er altid en masse drama omkring ham, og det har jeg ikke plads til længere. Og så er det da heller ingen hemmelighed, at vi er meget uenige om stoffer. Stoffer har aldrig gjort noget godt for noget.

Oliver og Gunnvørs to piger bor fast hos Gunnvør og hos Oliver hver anden weekend.

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo: "Jeg blev mobbet af dem, der var misundelige"

En romantisk boble

Netop på grund af de mange uenigheder og udfordringer var det vigtigt for Gunnvør at gennemtænke planen om baby nummer tre godt og grundigt, efter at Oliver i sommer sagde ja til at blive far igen.

– Jeg skulle selvfølgelig være sikker på, at det var en ansvarlig beslutning, og jeg kom frem til, at det var det. Jeg kender Oliver, og de udfordringer, vi har, bliver hverken større eller mindre af, at vi får et barn mere. Jeg ved, hvad jeg går ind til, og jeg ved, at jeg nok skal klare det her, selv hvis jeg ender med at stå helt alene.

Det er dog på ingen måde planen, at Gunnvør skal stå alene med det kommende barn, og indtil videre har Oliver da også taget del i flere af de vigtige begivenheder blandt andet jordmoderbesøg og den scanning, der afslørede, at de denne gang skal have en søn.

– Det er dejligt at kunne dele sådan nogle ting med hinanden. I dag er der jo mange kvinder, der vælger at få et barn alene, men det tror jeg, at jeg ville synes, var ensomt. Jeg ved, at lige meget hvad der sker mellem Oliver og mig, så er han derude, og han elsker vores børn lige så højt, som jeg elsker dem. Vi er helt klart forældre på hver vores måde, og vi er uenige om mange ting, men det er rart at være to om ansvaret, siger Gunnvør, men erkender også, at det daglige ansvar i høj grad hviler på hendes skuldre.

Parrets to piger bor hos hende, og det samme kommer deres lillebror til at gøre.

– Jeg tror, jeg har nemmere ved at være i den daglige rutine med børnene, end Oliver har. Jeg kan se, at der er en sammenhæng mellem faste sengetider, og at børnene trives, og jeg gider ikke have endeløse diskussioner om, hvorvidt det er okay, at pigerne kun får syv timers søvn. Så er det bare nemmere at gøre det selv. Mit og pigernes liv fungerer bedst, når vi planlægger det uden om Oliver, og når han så er der, er det bare totalt flødeskum på kagen.

De to piger har adresse hos Gunnvør på Østerbro, men bor hos Oliver hver anden weekend. Derudover ses de også sommetider alle fire for at spise middag, tage i svømmehallen, tage på ferie eller bare hygge sig derhjemme. De dage kan det være svært ikke at begynde at drømme om en stabil og lykkelig kernefamilie, indrømmer Gunnvør. Især når maven vokser, og hormonerne farer rundt i kroppen.

– Det er fristende at finde sammen igen, for når vi ses, er det ofte hyggeligt. Så blomstrer drømmen lidt, og vi render rundt i en romantisk boble, men den holder kun fem dage, for så sker der altid et eller andet, der får mig til at indse, at der er en grund til, at vi ikke bor sammen. Der er små konflikter hele tiden.

Selvom det måske kan lyde både udmattende og frustrerende med et forhold, der skifter karakter, som vinden blæser, er det ikke noget, der går Gunnvør på. Ikke mere i hvert fald.

– Jeg har simpelthen ikke plads og rum til at tage mig af vores konflikter længere. Jeg er helt metaltræt. Hvis Oliver bliver sur, så lader jeg ham være sur, for jeg orker ikke mere bullshit, og jeg ved, at det går over. Det er måske en lidt egoistisk måde at leve på, og det er en nem løsning, for vi tager ikke ansvar for vores diskussioner. Det hele er lidt overfladisk, men det er rart, siger Gunnvør.

Netop på grund af det svingende forhold er Gunnvør blevet meget påpasselig med, hvordan hun og Oliver taler med deres døtre om deres familie. Førhen kunne de i perioder godt gå og tale om, hvordan de alle fire skulle have det godt og leve lykkeligt sammen. Men det er slut nu.

– Jeg har ikke lyst til at skabe den drøm i deres hoveder, for jeg ved, at den ikke kommer til at gå i opfyldelse. Jeg tror ikke længere på, at vi kan få vores forhold til at fungere. Desværre. Men nu er vores kærlighed ligesom blevet omformet til nogle skønne børn, og det er jo bare rigtig dejligt. På den måde er vores historie jo en kærlighedshistorie – trods alt. 

LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrups søster: Jeg troede, Nikita var en døgnflue

Oliver Bjerrehuus om...

...forholdet til Gunnvør
– Jeg tænder stadig helt vildt på Gunnvør, og der er meget kærlighed. Hun er en dejlig mor og en skøn kvinde, men hun har et heftigt temperament, og jeg er en mandeabe. Det giver en sprængfarlig cocktail, og vi er desværre rigtig dårlige til at kommunikere. Vi kommer nok aldrig til at finde sammen igen.

...deres kommende søn
– Lige så dårlige som Gunnvør og jeg er til at kommunikere, lige så gode er vi til at lave børn. Som mand synes jeg, at man skal være stolt, hvis der er en kvinde, der gerne vil have ens barn, og jeg glæder mig til, at Gunnvør og jeg skal have en søn. Jeg kommer nok desværre ikke til at se ham så meget i starten, fordi vi ikke bor sammen, men jeg elsker mine piger over alt på jorden, og jeg håber, at jeg kan give ham den lille dreng den samme power, som pigerne har.

...familiemodellen
– Jeg ville gerne se mine piger noget mere, og vores familiemodel fungerer ikke optimalt. Når Gunnvør og jeg ses, skændes vi meget, og det er ikke sådan en verden, jeg vil have, at mine piger vokser op i.

...medierne
– Jeg er meget glad for medierne, og jeg har aldrig følt, at der er noget, der er så privat, at jeg ikke kan tale med pressen om det. Der er Gunnvør helt anderledes.

...stoffer
– Jeg tager ikke stoffer. Jeg har haft min tid med stoffer, og det har været sjovt og underholdende, men jeg har set i øjnene, at det ikke hænger sammen med rollen som forælder. Børn og stoffer er ikke en god kombination!

...forholdet til Nikita Klæstrup
– Engang blev Nikita spurgt om, hvad hun tændte på ved mig, og så sagde hun: "At han er en god far." Siden den dag har hun haft en plads i mit hjerte, og jeg synes, at hun er skide sød. Vi dater ikke længere, men hun hjælper min søn, Oscar, med lektierne.