Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Hvad taler I om, kære mænd?”

Hvad taler mænd egentlig om, når de er sammen? Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
03. feb. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Nu MÅ jeg altså vide det! Hvad taler I mænd egentlig om, når I hænger ud? Biler, fodbold og nye gadgets – eller også om store følelser, svær kærlighed og små parforholdskriser?
Når min kæreste mødes med vennerne, spørger jeg ham altid efterfølgende, hvordan de andre mænd så har det. Og hvordan deres kærester har det. Og børnene. Måske endda hunden. Han svarer tit, at "nårh, det kom ikke lige op" eller " fint, tror jeg". Og det har gjort mig oprigtigt nysgerrig på, hvor stor forskellen er på, hvor meget vi deler med hinanden – kvinder og mænd.
Mine veninder og jeg snakker altid om, hvem gruppens single dater for tiden, om skænderier med kæresten, om det røvuretfærdige i ikke at kunne blive gravid, når man så brændende ønsker det, osv. De store ting. Selvfølgelig krydret med en masse andet i den mere "light" afdeling. Men er der kun "light" stof på bordet, når I mænd ses? Eller er I bare karrige med at dele ud af detaljerne om de store ting, I taler om til jeres kærester/koner? Har I lavet en pagt? Og synes I i virkeligheden, at det er helt enormt irriterende, når vi udfritter jer? Håber, du kan gøre mig klogere.
Mange hilsner, Katrine

Kære Katrine,
Vi taler om vin og vejret. Hvad der kommer til at ske på Roskilde Festival eller i den engelske Premier League. Nogle taler om biler og babser. Andre om bøger og barbermaskiner. Flere og flere er optaget af grød, garniture og grillet ged. Emnerne er også Putin, Trump og Lars Løkke. Metallica og Suspekt. Men vi snakker naturligvis også om fødsler og følelser. Børn og blind dates. Bare meget meget mindre end jer. Mange mænds venskaber er bundet sammen af interessefællesskaber, så dagsordenen er pakket med andre emner end de helt nære. Du kalder det det "light" stof: Den definition er jeg naturligvis ikke helt enig i. Vi snakker også om FN, NATO og DF. Du spørger om vi har lavet en pagt. Næhh, vi er bare mere diskrete. Vi fremviser ikke det beskidte undertøj, skænderierne og kærestens værste sider i utide. Det gør vi først, når hun sidder i flyttebilen, og alt håb er ude. Du spørger også, om vi synes, det er irriterende at blive udfrittet. Ja, ærlig talt. Hvis der er noget at fortælle, skal vi nok selv åbne munden – men tak fordi du spørger.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand vil have vores lille datter ud af dobbeltsengen”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand har altid nejhatten på, når vi skændes”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste vil ikke røre mig - eller røres ved”