Joe går i swingerklub på tv
SPONSORERET indhold

”Mange skriver til mig: Hvor må dine forældre være pinlige over dig!”

I DR3s program ”Samtaler fra swingerklubben”, møder vi 22-årige Joe. Det har ikke været helt smertefrit for hende selv og familien, at hun har vist sit ansigt på tv.

Af:: Frederikke Pontoppidan Foto: Privatfoto
16. feb. 2017 | Livsstil | ALT.dk

Vi ser for første gang Joe i sort blondeundertøj, mens hun hænger ud ved baren sammen med de andre swingere. Hun har tatoveringer på det mest af overkroppen og sort, kortklippet hår. Hendes smil på læben er stort, og stemningen virker afslappet. Sådan ser de fleste klip faktisk ud i programmet "Samtaler fra swingerklubben".

Der er foreningsstemning over besøget i både Cityswingers og XXDark, hvor Joe kommer. Hun har hentet både gode veninder og selvtillid som gæst, men det kan være svært at forklare dem, der har ekstra mange fordomme.

– Jeg tog hjem til en veninde juleaften i 2012, hvor jeg fortalte, at jeg virkelig overvejede at besøge en swingerklub. Hun synes, jeg skulle springe ud i det, nu hvor jeg var single og havde lyst. Da jeg havde drukket et glas vin for meget, tænkte jeg: "Hvorfor ikke?" og tog afsted.

Jeg trådte ind ad døren for første gang som 18-årig, så det var meget overvældende. Jeg vidste ikke, hvad der gemte sig på den anden side. Jeg var en del af den gruppe, der læste "Fifty Shades of Grey", så jeg tænkte, det nok var ligesom i bøgerne. Det var det på ingen måde.

Men faktisk havde jeg ikke så mange forventninger til det, fordi jeg er meget spontan. Jeg tænker mere over tingene bagefter. Så det var ikke fordi, jeg søgte noget bestemt, da jeg først tog derned.

De tog pænt imod mig i swingerklubben og viste mig rundt. Her fortalte de mig, at hvis nogen overskred mine grænser eller var for tæt på mig, skulle jeg bare sige det til barpersonalet. Det var vigtigt, at alle havde det godt og følte sig sikre.

LÆS OGSÅ: "Folk tror, det er et sted, hvor alle knalder med alle. Men rolig nu! Du skal stadig kunne score"

"Min far mener ikke, at hans datter har sex"
Jeg er altid blevet opdraget til at snakke frit om tingene uden at pakke noget ind. Alligevel var det i starten en hemmelighed, at jeg tog i swingerklub. Jeg tror, det var en teenage-ting, fordi jeg ikke vidste, om jeg måtte. Så jeg sagde i stedet til min familie, at jeg fik et par drinks med pigerne. Men til sidst sagde min mor:

"Enten er du alkoholiker og skal have hjælp, ellers er der noget, du skjuler for mig."

Da jeg så fortalte hende, hvordan det egentlig var, undrede hun sig over, hvorfor jeg ikke bare havde sagt det med det samme. Hun synes, det var fedt, at jeg endelig åbnede op for hende.

En dag blev jeg en del af crewet bag baren, og der ville hun egentlig også godt med ind og se stedet. Så jeg viste hende rundt, og nu snakker hun jo stolt om det og fortæller om det med et kæmpe smil.

Det er dog primært min mor, jeg taler omkring det med. Min far mener ikke, at hans datter har sex.

I hans øjne er jeg stadig fars lille pige. Han vil jo gerne beskytte mig mod alt ondt. Og så ved han ikke præcis, hvad det indebærer at være i swingerklub, hvilket gør det svært for ham at have en holdning til det. Men ringer jeg til ham og spørger, om han kan hente mig dernede, så gør han det.

LÆS OGSÅ: "Ingen sex på første date" – og 13 andre datingråd fra min farmor

"Det er kun klamme mennesker, der tager derhen"
De fleste af mine venner ved godt, at jeg går i swingerklub. Men det er ikke det første, jeg fortæller, når jeg møder nye mennesker. Mange af mine veninder synes, det er sjovt at fortælle til folk i byen. Det betyder, at det ofte ender med en masse spørgsmål.

Jeg møder også tit fordomme omkring det. Og det er jeg sikker på, at jeg vil gøre, så længe det er et tabu. Mange siger ofte, at det sikkert er fordi, jeg ikke kan score, og at det kun er klamme mennesker, der tager derhen. Men der påpeger jeg, at det ikke er nogen specielle mennesker, der kommer i swingerklub. Det er alt fra Hr. og Fru Danmark til forsidemodellen og postmanden. Det bliver en del provokeret af, men nogle bliver faktisk og snakker.

I de seneste par år har jeg indset, at jeg hellere vil tage i klub end ud i nattelivet og score en tilfældig fyr. Dernede er der en sikkerhed, for jeg ved egentlig ikke noget om en tilfældig fyr, jeg tager med hjem.

Du ved også, at alle er taget ned i klubben af den samme årsag. Det virker mere let, og jeg behøver ikke fortælle folk, hvem jeg er, eller hvad jeg laver. For dem er jeg bare Joe.

Men jeg søger stadig en kæreste. Dog fortæller jeg ikke om klubben på første date. Men når jeg siger det, fortæller jeg bare, at jeg kommer det her sted, jeg er en del af det frivillige crew, og jeg kan godt lide at være dernede. Det er ikke ensbetydende med, at det skal være en del af forholdet.

Men de skal kunne acceptere, at det har været en del af mig. Jeg har også nogle ting, jeg tænder på, som måske ikke er ensbetydende med sex. Det handler bare om at kigge. Det vil jeg stadig gerne have retten til at gøre. Men når jeg er i et forhold, er jeg monogam.

LÆS OGSÅ: Udenlandske mænd: Det synes vi om danske kvinder

"Jeg har aldrig set en kvinde med så meget udstråling"
Jeg lagde ikke selv mærke til i starten, at jeg faktisk har fået mere selvtillid. For der er gået fire år, siden jeg først kom derned, og jeg har taget tredive kilo på, farvet mit hår og fået flere tatoveringer. Det var først, da en af stamgæsterne sagde:

"Jeg mødte dig første aften. Du havde langt, blondt hår og en drømmekrop, som de fleste kvinder ville slå ihjel for. Men jeg har aldrig set en kvinde med så meget udstråling, som du har nu".

Og der gik det op for mig. For jeg står ved min krop og elsker hver eneste centimeter af dem.

Jeg tror også, det hænger sammen med, at man render rundt i et outfit eller mindre i klubben, hvor man finder ud af, at der er nogen, der vil have én præcis, som man ser ud. For alle kan have usikre tanker om sig selv. Men det er ikke noget, jeg tænker over længere. Engang var jeg også meget pinlig over, at jeg har et stort ar efter en brystreduktion, men nu er det en del af mig.

"Hvor må dine forældre være pinlige over dig"
Da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i "Samtaler fra swingerklubben", snakkede jeg med min familie om det. For hvis det var noget, der ville genere dem, ville jeg ikke gøre det. Det er jo ikke kun mig, det går udover.

Begge mine forældre sagde, at jeg bare skulle stå ved den, jeg er. Og ønskede jeg at vise det på tv, så støttede de mig. Senere har jeg dog fået at vide, at mine teenage-kusiner er blevet mobbet med det.

Det ramte mig virkelig dybt, og jeg blev rigtig ked af det. Jeg snakkede meget med min far om det, som pointerede, at det aldrig kan være min skyld. Min far er ikke ildebegejstret over det, jeg laver, men han støtter mig lige meget hvad.

Jeg har snakket lidt med mine kusiner om det, hvor de virker lidt pinlige over det. Jeg har sagt til dem, at de bare skal få dem, der mobber, til at henvende sig til mig gennem Facebook. For jeg vil hellere have, at de skriver alt det grimme til mig i stedet for, at det går udover dem.

Jeg har også fået meget positiv respons fra folk, der synes, det er sejt. Men der er stadig mange, der skriver: "Hvor må dine forældre være pinlige over dig". Der blev jeg til sidst så irriteret, at jeg skrev åbent på Facebook:

"Ja, jeg går i swingerklub. Ja, jeg er en del af crewet bag baren. Ja, du kan se mig i programmet. Og nej, mine forældre er ikke pinlige over mig. De er stolte. Hvis I har andre problemer, så hold dem for jer selv." 

"Det har påvirket mig mere, end jeg havde regnet med"
Det har påvirket mig mere at være med i programmet, end jeg havde regnet med. Men jeg har talt meget med mine veninder og familie omkring det.

Jeg er stadig glad for, at jeg var med, og det står jeg ved. Det er ikke noget, jeg er flov eller pinlig berørt over. Jeg er den, jeg er. Også om 20 år, når det bliver genudsendt.

Joe har ikke ønsket at offentliggøre sit fulde navn, men redaktionen er bekendt med det.

 

LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrups søster: Jeg troede, Nikita var en døgnflue

LÆS OGSÅ: Overholder I parforholdets regel nummer ét hjemme hos jer?

LÆS OGSÅ: Danskere på gaden: Her er vores mest akavede datingoplevelser