Spar penge til bryllup
SPONSORERET indhold

30 måder at spare tusindvis af kroner på til dit bryllup

Jeres bryllup er sandsynligvis den dyreste fest i jeres liv. Men selvom alt skal være perfekt, kan der sagtens spares masser af penge. Både når det handler om blomster og mad, location og brudeudstyr.

Af: Christina Zemanova Foto: Getty Images og Alamy
20. jul. 2015 | Bolig | ALT for damerne

Én ting er romantiske tanker om drømmebrylluppet. En anden er, hvordan man rent faktisk får pengene til at slå til. For bryllupsindustrien er en kæmpemæssig pengemaskine, og alting koster bare mere, når der er kirkeklokker og hvid brudesilke involveret.

Danskerne bruger i gennemsnit 108.737 kroner på at blive gift, når vielsen foregår i kirken, og 18.987 kroner, når ceremonien foregår på rådhuset. Seks procent låner pengene i banken – og det kan jo hurtigt blive en ekstra dyr fornøjelse, når der skal betales renter på et forbrugslån. Lad være med det, og læs i stedet vores guide til at spare penge her.

LÆS OGSÅ: Hvad symboliserer blomsterne i din buket?

1. Hvis I holder en reception efter vielsen, så gør det kort. Både musikere og fotografer koster penge jo længere tid, de bruger hos jer.

2. En reception behøver ikke være siddende. Og den kan sagtens være uformel og foregå udendørs (så længe der er en plan B, hvis det regner).

3. Læg brylluppet på en af de mindre populære datoer. Højsæsonen for bryllupper ligger i maj og august, så hvis I vælger september eller april – eller et vinterbryllup – kan priserne ofte forhandles ned.

4. Brudemakeup og brudehår hos en professionel koster mange penge. Spørg i stedet på kosmetolog- og frisøruddannelserne efter studerende, der kunne stå for at sætte dit hår og ordne din makeup på den store dag. Husk at arrangere en prøvedag først, så du er sikker på, at I er enige om looket.

5. Hvis du ser et makeuplook i et modeblad, som du er vild med, så kig efter navnet på makeupartistens assistent. Indimellem kan man være heldig, at assistenten tager bryllupskunder – ring til bureauet, og spørg.

6. Lav en video med detaljer om datoen, og send den som e-mail i stedet for at sende et save the date-kort. Så sparer I en masse porto og papir.

7. Læg et budget, og vær klar i mælet, når I forhandler med alle involverede. Hvis de kender jeres maksimumsbeløb, kan de bedre hjælpe jer med at få det, I gerne vil have.

8. Sørg for, at de samme blomsterarrangementer kan bruges til receptionen og brylluppet.

9. Efter vielsen kan du lægge alle brudepigernes buketter sammen til en stor buket på midten af bordet.

10. Lav de fleste af blomsterarrangementerne selv. Og få en professionel til at lave den ene, der skal med på bryllupsbillederne.

11. Skriv invitationerne selv – eller få en grafisk designer til at lave dem. Hvis du køber dem håndskrevne, bliver det hurtigt dyrt. Se inspiration til hjemmelavede bryllupsinvitationer her.

12. Få de inviterede til at svare på, om de kommer til brylluppet på en hjemmeside i stedet for at vedlægge svarkort.

13. Køb brudekjolen på lagersalg eller udsalg. Hold øje med designernes hjemmesider, og skriv dig op til nyhedsbreve. Man kan ofte finde en smuk kjole til minus 50-70 procent, hvis man orienterer sig på forhånd.

14. Køb en brugt brudekjole på Trendsales. dk eller Dba.dk. Nogle brude har kun kjolerne på i et par timer, før de skifter tøj, og så er de så godt som nye.

15. Prisen på børns mad er oftest til forhandling – og ofte til halv pris, hvis du spørger til det.

16. Et gummistempel med jeres initialer er en pæn og prisbevidst måde at gøre jeres bryllup personligt på.

17. Skriv gæstens navn på menukortet på tallerkenen, i stedet for at bruge separate bordkort.

18. Pænt lys er kodeordet, når man skal dække bord på budget. Brug masser af fyrfadslys i pæne skåle på hele bordet – og brug store lysestager med lange stearinlys i.

19. Drop den store dessertbuffet, og køb i stedet masser af søde sager i et supermarked.

20. Inviter jeres familier og dygtigste bagevenner til at deltage i en kagekonkurrence, og server resultaterne.

21. Drop en kæmpemæssig bryllupskage, og server i stedet mindre kager på hvert bord.

22. Hvis I falder for et sted eller en kok, så lad være med vise, at I helst vil booke netop dem. Ved at spille kostbar er det mere sandsynligt, at der kan forhandles en rabat.

23. Lær at lave dine egne blomsterdekorationer – AOF og FOF udbyder kurser.

24. Lær at lægge din egen bryllupsmakeup. For eksempel hos makeupartisten Sineginsborg.com

25. Spørg venner og familie, om de vil bage en kage eller plukke blomster i deres have eller noget helt tredje – i stedet for at give en gave. Så føler de sig også som en større del af brylluppet.

26. Hvis du ikke vil giftes i det helt store skrud, kan du se dig om efter smukke kjoler i andre farver end hvid hos designerne. Og spørge ind til, om de kan sy den til dig i hvid – uden at nævne ordet bryllup, for det får priserne i vejret.

27. Menuen behøver ikke at indeholde østers eller oksemørbrad. Lokale råvarer og godt tilberedte, men billigere udskæringer kan være mindst lige så delikate.

28. Den perfekte bryllupsrejse kan være dyr, så ønsk jer penge til den i stedet for porcelæn og sølvtøj. Vedlæg kontonummer, eller opret en indsamling på nettet.

29. Download et bryllupsbudgetark på Raadtilpenge.dk – finanstilsynets hjemmeside. Så kan du holde øje med omkostningerne løbende.

30. Drop bryllupsfotografen (eller send ham hjem tidligt), og bed i stedet venner og familie om at uploade deres fotos på nettet. F.eks. på Dropbox.com.