12 smukke julekranse du kan lave selv
Foto: Peter Kragballe | Kransen (t.h.) er lavet af sløjfer samlet på en flamingokrans.
ALT for damerne

Julekranse

12 smukke julekranse du kan lave selv

Kranse er smukke og dekorative og kan varieres i det uendelige. Og de er faktisk også nemme at lave. Brug dem som pynt på døren, på bordet, på væggen og i håret – se her hvordan.

Af Camilla Tange Peylecke 14.nov.2016 Livsstil

Den, der tager tid, men ikke er svær. Denne blomsterkrans er lavet af vedbendblade, der er malet med rosa metalliclak fra Panduro Hobby og samlet i blomster omkring en dekorationsglimmerkugle fra Søstrene Grene. Silkebåndet er også fra Søstrene Grene.

Skrivebordet med rosa marmorplade er lavet af Møbelsnedker Sebastian Jørgensen og laves på bestilling. Strikkede snemænd og engel fra Creme de la Creme a la Edgar. Krukke og gammel skolestol er loppefund.

LÆS OGSÅ: Adventstid: Se 6 enkle kranse

En enkelt gren, som er bukket rundt og samlet med et bånd, er en simpel måde at pynte dit julebord på. Servicet er loppefund.

Kransen er lavet af sløjfer samlet på en flamingokrans fra Panduro Hobby. Sløjferne er lavet af stofrester og kreeret af Line Galst Jørgensen – se Marapytta.dk, hvor du kan finde en syvejledning.

Miks det julede ind i din indretning, og skift et billede ud med en krans i din vægcollage.

Kransene kan bindes af alt grønt, du lige har ved hånden. Den mest simple er vedbendkransen, der er et langt skud viklet to gange rundt og samlet i toppen med ståltråd. Vedbend vokser i de fleste haver eller baggårde. Buksbomkransen er samlet ved at vikle ståltråd omkring det grønne. En lille, rød sløjfe sætter prikken over i’et, og gør den julet. 

Den klassiske tørrede blomsterkrans er ikke gået af mode − øverst på væggen hænger en krans fra Blomsterskuret, som er et par år gammel. Spejlet er et loppefund. Vælger du at investere i en dyr krans, så gem den, og brug den år efter år, det kan du sagtens, når først den er tør.

Kransen består af gran, eukalyptus, ­grene af arkitektens trøst og lærkegrene med kogler. Kransen er bundet af Lars Jon fra Blomsten i Hornbæk.

Cashmerehue, ­Luberol. 799 kr.

Julestjernen er bundet med eukaly­ptus med blomst. En smuk og enkel måde at lave en nem og anderledes julekrans på. 

Julestjerne, Tine K Home, 3 styk for 200 kr.

Lav et lille ­poetisk og eftertænksomt stilleben af kranse, hvor du varierer materiale, størrelse og formsprog.

Olivenkransen er bundet på metalring og viklet med ståltråd. Lille krans af spansk mos er viklet på metalring. Krans af eukalyptus grene, bundet af Lars Jon fra Blomsten i Hornbæk, 149 kr. Krans bundet af lærkegrene med kogler pyntet med små hortensia og sommerfugle, De fire Årstider i Lyngby, 598 kr.

Buk en kraftig metaltråd til en ring, og bind skovfyr på med ­ståltråd. Hæng kransen op i lange naturfarvet ­snore. Bind til sidst søde ­kageforme på, sammen med en enkelt trompet, et kræmmerhus eller noget helt tredje.

Trompet, Tine K Home, 100 kr. ­Kageformene er privateje, find lignende
hos Notredame.dk.

Er du fingernem med en saks, kan du nemt ­kaste dig ud i disse fine kranse af papir. Find skabeloner af ­kranse på nettet, og klip dem så i det papir, du finder smukkest.

Form to ringe i forskellige størrelser af kraftig metaltråd. Hæng dem over hinanden med ståltråd, og saml ståltråden foroven. Bind spinkel lærk med kogler rundt på begge kranse, og hæng til sidst fire enkle lyseholdere på.

LÆS OGSÅ: Nem advent: 9 langtidsholdbare kranse

LÆS OGSÅ: 20 smukke adventskranse

LÆS OGSÅ: Julekranse til din dør

dupa

Henter...