Boligindretning
SPONSORERET indhold

Bagermesterens gamle hus: Pop Art & arvestykker

Frederikke og Rasmus’ dejlige gamle hus inviterer til, at man går på opdagelse.

Af:: Susan Krebs Foto: Nicoline Olsen
06. jul. 2017 | Bolig | BoligLiv

Poppart & arvestykker

Drømmen om at bo tæt på vandet, havnen og Dyrehaven gik op i en højere enhed, da Rasmus besøgte huset fra 1905 i det gamle fiskerleje Skovshoved første gang. De 170 kvadratmeter fordelt på tre etager var engang den lokale bagermesters bolig med butik i stuen.

– Husene ligger tæt, og der er næsten ingen have, men der er kun 100 meter til badebroen, og havnen var ikke til at stå for, fortæller Rasmus.

Da Rasmus købte huset i 1999, havde den tidligere ejer heldigvis brugt meget energi på at renovere huset i en enkel og klassisk stil, som gjorde det meget nemt og ukompliceret for Rasmus og hans familie at flytte ind.

– Men der var stadig mange løse ender, så vi har efterfølgende renoveret udestuen bag huset, og det er i dag husets bedste rum. Her slapper vi af i den store sofa, mens ungerne læser og spiller. Om dagen sender solen masser af lys ind gennem det store glasparti, og om aftenen kan vi nyde udsigten til det gamle hotel i baggrunden, fortæller Rasmus.

Et funktionelt hjem

Det funktionelle er i højsædet hos Frederikke og Rasmus, der bor her med deres tre børn, Malthe på 15 år, Viggo på fem år og Molly på to år. Parret har indrettet sig med klassiske moderne møbler fra internationale designere som Charles og Ray Eames, Le Corbusier og Magistretti, og kombineret dem med dansk design af Arne Jacobsen og Kaare Klint. Mikset med masser af moderne kunst og lidt arvestykker bliver det til et hjem med sjæl, historie og kvalitet.

Parret drømmer om at få sat kviste og altaner på taget og i det hele taget få renoveret 2. sal af huset.

– Her kunne blive en skøn forældreafdeling med udsigt over Øresund, og så kan børnene jo være i fred for deres forældre, når de bliver lidt større, siger de begge med et smil.

Tidsløse møbler

– Som så mange andre børnefamilier har vi en travl hverdag, så det er vigtigt for os, at vores hjem har rene linjer uden for meget rod og nips. Så slapper vi bedst af. Vi laver heller ikke så meget om, men indimellem får vi et nyt møbel eller en ny lampe af rigtig god kvalitet, for vi lægger vægt på at købe ting, der er tidløse og kan holde i mange år, fortæller parret, der oftest finder deres møbler brugt på auktion, mens nye ting bliver købt hos Paustian, Rud Rasmussens Snedkerier eller Hay.

– Vi er så heldige, at der ikke er mange andre steder, vi gerne ville bo – alle børnene er vokset op her, kender naboerne og er på fornavn med den lokale pizzamand. Så vi glæder os hver dag over at bo i dette skønne hus, siger parret samstemmende.

Terrassen blev bygget i 2013, og det er en af de bedste forandringer, familien har foretaget på huset. Det er et skønt sted at sidde om sommeren. Møblerne er fra Trip Trap.

Den svenske kakkelovn i den smukke spisestue er af nyere dato og skaber hygge året rundt. Møblerne er fra Paustian. Lamperne over bordet er fra Flos. Endevæggen prydes af et stentryk af Per Kirkeby.

Den dejlige udsigt til grønne træer med Øresund i baggrunden.

Kommoden i soveværelset er et arvestykke. Stablerne af bøger er vokset i højden i takt med, at Frederikke har slugt flere og flere romaner, og nu er selv den gamle Thonet-stol inddraget.

Det gamle sporvognsskilt er en gave fra Rasmus’ bedstefar. Engang i slutningen af 60’erne byttede han sig til skiltet for en kasse øl i en remise, der var ved at blive nedlagt. Thonet-stolen er købt på et loppemarked.

Udestuen har fået nye vinduer og ovenlys. Det er her, familien slapper af. Det smukke teglgulv er fra Petersen Tegl. Stolene og det lille bord af Mogens Koch er købt hos Rud Rasmussens Snedkerier. Den franske stage i vindueskarmen er fra Fil de Fer, og gulvlampen er fra Gubi.

Fra stuen på første sal er der kig til soveværelset. Billederne over sengen er litografier af Gerold Miller. Sengetæppet er fra Hay. Det lille billede til venstre for døråbningen er tegnet af arkitekt Lars-Erik Ejlers. De cool kufferter fra Rimowa er købt hos kuffertkompagniet.dk. De to billeder til højre er fra Stilleben.

IDE
Kufferter – gamle eller spritnye og cool som her – kan sagtens blive en flot del af indretningen og samtidig have en praktisk funktion som opbevaring.

Campbell’s dåserne er i virkeligheden små kunstværker fra en særlig Andy Warhol kollektion. Parret har købt dem på auktion.

I entreen bag det gamle HTH-køkken hænger en lakrød skifteramme. Her skifter parret jævnligt plakater ud. Lampen er en gammel Filosoflampe af arkitekt Lars-Erik Ejlers.

En original plakat fra Hellesens Batterier tegnet af Ib Andersen i 1930’erne står flot på gulvet bag en af familiens Thonet-stole.

Det store egetræsbord fra Provence er købt hos Bo-Tikken og står smukt i solskinnet her ved vinduet. De to sorte Myrestole af Arne Jacobsen er købt på auktion. Astronaut-billedet er fra Norman Mailers bog Moonfire fra Taschen. Lysestagerne i sølv er et arvestykke fra mormor.

Maleriet af Vilhelm Lundstrøm har parret arvet. Kikkerten står klar til, at man kan holde øje med, hvad der sker ude på Øresund. Det sorte Eamesbord er fra Paustian.

På første sal indbyder en sofa fra Paustian til afslapning. Lamperne fra Artemide er købt hos Johannes Fog.

I det enkle hvide badeværelse er det gamle gulv bevaret. Armaturet i gammel stil er fra Johannes Fog.

TIP
Nogle gange er det enkleste også det smukkeste! Fliserne i badeværelset er de billigste fra byggemarkedet. Hvide og klassiske!

I et hjørne af spisestuen hænger et værk af Gerold Miller, Instant Vision, i lakeret aluminium.