Boganbefalinger
Foto: Gyldendal, modtryk, klim, politikens forlag, Anne-Li Engström m. fl.
ALT for damerne

Feriebøger

Dét skal du læse i ferien

Er du til krimier, japanske bestsellere eller amerikansk samtidslitteratur? Find inspiration til din sommerferie-læsning, nårtre af redaktionens læseheste fortæller, hvilke bøger, de pakker ned i kufferten.

Af Lene Kjældgaard 13.jul.2012 Livsstil

Boganmelder Sofie Davidsen-Bille:

Nicole Krauss: Det store hus
– Når jeg til sommer sidder i vores sommerhus, hvor man kan høre havet fra verandaen, glæder jeg mig til at gå ombord i ”Det store hus“ af Nicole Krauss. Man har brug for en enkel, storladen bog, stopfuld af verdenshistorie og længsel. Og fra så kyndig en hånd kan det kun blive godt og passende i hængekøjen.

Gyldendal, 350 sider, 300 kr.

En ny dags klarhed – unge arabiske stemmer
– Verden skal også have lov at trænge sig lidt på, og til det formål vil jeg læse ”En ny dags klarhed – unge arabiske stemmer “, der er en antologi af Det Arabiske Forårs unge forfattergeneration. Et glimt af håb og et realitytjek må der være plads til.

Forlaget Per Kofod, 240 sider, 200 kr.

Læs også: Det skal du læse i sommerferien - del 1 

Camilla Plum: Camillas Køkkenhave og Katrine Klinken: Måltider
– Til mave og øjne vil jeg nok dele opmærksomheden mellem Camilla Plums ”Camillas Køkkenhave” og Katrine Klinkens ”Måltider”. De har begge en-masse-ting-i-gryden-og-røven-i-sædet-attitude, der passer min indre, passioneret amatørkok rigtig godt. Som nyslået kolonihaveejer uden grønne fingre, har jeg også virkelig brug for inspiration og kyndig vejledning til hvad, der skal smides i jorden.

Camilla Plum: Camillas Køkkenhave, Peoples Press, 420 sider, 300 kr.

Katrine Klinken: Måltider, Politikens Forlag, 512 sider, 400 kr.


Få flere bogtip på næste side.

Sundhedsredaktør Marie Kaufholz:

Siri Hustvedt: At leve/At tænke/At se
– Rygterne siger, at der udkommer en ny essaysamling af Siri Hustvedt i sensommeren. Og den skal jeg læse, selvom det først bliver, når jeg kommer hjem fra ferie. For hun skriver så smukt, sørgmodigt og klogt. Har du ikke læst noget af hende før, så pak bogen ”Det jeg elskede” ned i kufferten. Jeg tror ikke, at jeg har grædt så meget til en bog, siden hesten sank ned i sørgmodighedens sø i ”Den uendelige historie”.

Forlaget Per Kofoed, 400 sider, 349 kr.

Læs også: 3 bogtip til weekenden  

F. Scott Fitzgerald: This side of Paradise
– Jeg har det sidste par år været i gang med at læse mig igennem alle F. Scott Fitzgeralds bøger. Der er ikke blevet oversat særlig mange af hans bøger til dansk, men det kommer nok nu, hvor ”The Great Gatsby” bliver filmatiseret. Den næste, jeg skal læse, er den smukt indbundne ”This side of Paradise”.

Dover Publications, 224 sider, ca. 50 kr. på Amazon.co.uk.

Dan Turéll: Mord-serien
– Det føles, som om jeg er en af de eneste i verden, der ikke gider læse krimier. Eller det vil sige, der er én slags krimier, jeg gerne vil læse: Dan Turélls mord-serie. Mine paperbacks er ved at være så slidte, at de falder fra hinanden, både fordi de er købt brugt, men også fordi jeg slæber et bind eller to med mig rundt hele sommeren, for de kan altid læses igen.

Borgen, varierende sidetal, 99 kr.


Få flere bogtip på næstes side.

Creative direktor Helle Vestergaard:

Linda Castillo: Tvunget til tavshed
– Jeg er en sucker for krimi og alt, hvad der handler om seriemordere. Citater som ”fremragende plot”, ”hårrejsende slutning”, ”den får dig helt bogstaveligt til at gispe efter vejret”, og ”krimielskere vil ikke kunne finde en bedre bog”, har overbevist mig. Derfor skal jeg klart læse ”Tvunget til tavshed”, som foregår i et amishsamfund i Ohio, hvor en række brutale mord blev begået for 16 år siden. Kate Burkholder, som var ung, da mordene skete, brød ud af amishsamfundet, men skal som politichef nu opklare mordene.

Forlaget Ferdinand, 442 sider, 300 kr.

S. J. Watson: Før jeg lukker øjnene
Denne krimi lyder simpelthen for spændende til, at jeg kan lade den ligge. Christine, en ældre dame, vågner hver morgen ved siden af sin mand, Ben. Hun kan ikke huske, hvad der skete dagen før. Sådan har det været siden en ulykke, da hun var 29 år. Hendes psykiater opfordrer hende til at skrive dagbog. Hver dag modtager hun et opkald fra psykiateren med reminder om, at dagbogen eksisterer, og at hun skal skrive i den. På første side står der: ”Stol ikke på Ben”. Hun begynder langsomt at finde ud af, hvem hun er – og var.

Lindhardt og Ringhof, 363 sider, 300 kr.

Gunilla Wolde: Lottes første dag i børnehaven og Lottes børnehavevenner
Min datter på to år starter i børnehave til sommer, og jeg vil læse disse to bøger sammen med hende. Jeg håber, det kan forberede hende en lille smule, men mest af alt bare give os nogle flere gode læsestunder sammen. Jeg er selv vokset op med Lotte-bøgerne, og historierne passer så godt til både nu og dengang.


Forlaget Carlsen, 28 sider, 60 kr.


Læs også: Se boganmeldernes top 10


Henter...