Nytårsaften 2013
Foto: All over
ALT for damerne

Nytårsaften 2013

Her er din guide til den perfekte nytårsaften

Midt i en travl december måned, kan det ske, at man glemmer den anden store begivenhed, som starter, når juleræset slutter. Nemlig nytårsaften. Ved du endnu ikke, hvad du skal lave på årets sidste dag? Så er der her lidt hjælp at hente.

Af Anne Niluka Iversen & Julie Møller 27.dec.2013 Livsstil

Hop ind i 2014 med nye bekendtskaber

”Festen og gæsten” er oprindeligt et radioprogram på P3, som sender nytårsdag. Her kan man ringe ind, hvis man står med en nytårsfest, men mangler gæster, eller hvis man er gæsten, der savner en fest. Så bliver der mikset og matchet, så alle kan hoppe ind i det nye år i godt selskab. Hvis du ikke sidder og lytter til radioen den 31. december, så klik ind på Facebookgruppen ”Festen og gæsten”. Her er konceptet det samme. Og du har mulighed for at stalke dine nye bekendtskaber, inden selve festen.


Benyt byen
Der er masser af nytårsarrangementer rundt omkring i det danske land på årets sidste dag. Du slipper for besværet med mad og indkøb og undgå, at dit hjem ligner en kæmpe bordbombe, der er eksploderet den 1. januar. Vi har samlet en række arrangementer i en guide, der inspirerer til at tage ud og feste nytårsaften. Ser mere her.

Bliv hjemme
Er du en af dem, der mener, at nytårsaften er overvurderet, så bliv hjemme. Her kan du se vores forslag til en hyggelig aften.

Maden
Hvad skal menuen være denne aften? De fleste har fri hele dagen, så manglende tid til at skrue en 3-retters menu sammen kan ikke bruges som undskyldning. Her på ALT for damernes hjemmeside har vi et stort arkiv fyldt med lækre og inspirerende retter, der passer perfekt til en nytårsaften. Se mere her. Og du kan selvfølgelig også finde opskriften på kransekage med pistacie og chokoladeovertræk.

Har du alligevel hverken tid eller lyst til at stå i køkkenet, så er der mange cafeer og restauranter, der tilbyder at hjælpe. F.eks. kan du hos restauranten OliNico i Aarhus købe en takeaway nytårsmenu for 295 kroner pr. person. De tre retter er gjort klar af kokkene, så du skal udføre et minimum i dit eget køkken. Fristet? Se mere her. Dette koncept tilbyder restauranten Søgaards Bryghus i Aalborg også. Læs mere her. Har du langt til Aarhus og Aalborg, så tjek din egen yndlingsrestaurant og hør, om de ikke også tilbereder takeaway nytårsmenuer.

Underholdningen

Selvom den store nytårsfest er droppet, så behøver aftenen ikke at være kedelig. Her kan du se et par forslag til, hvad du kan lave, hvis du er blevet for gammel til nytårsløjer.

Brætspil
Her på redaktionen er vi vilde med brætspil. Især når vi kan brilliere med vores store paratviden. Eller.. Vi kan i hvert fald godt lide at spille Bezzerwizzer og Trivial Pursuit. Et andet hit er det populære selskabsspil Ego, hvor der bliver testet, hvor godt du kende dig selv og dine medspillere. Hvis du er vild med Musikquizzen på P3, hvor lytternes musikviden hver uge bliver udfordret, så er det måske brætspillet, der bærer samme navn som radioprogrammet, du skal kaste dig over. Der findes mange forskellige spil, og der er helt sikkert garanti for flere timers underholdning. Du kan bl.a. købe de nævnte spil her

Tv-serier og film online
Skal du hoppe ind i det nye år med Chuck og Blair? Eller er du mere til Adam og Hannah? Uanset om du er til Gossip Girl eller tv-serien Girls, så er der masser af tv-serier, du kan hygge dig med nytårsaften. På Netflix.com kan du både finde tv-serier og film. Den første måned er gratis, derefter koster det 79 kroner om måneden. Det koster også 79 kroner om måneden at benytte sig af HBO's hjemmeside, hvor du kan finde serier som Sex and the City, Girls, Game of Thrones og mange flere. Hvis du ikke gider at bruge penge på tv-serier, så besøg Filmstriben.dk, der er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Her kan du se kort og dokumentarfilm og spillefilm - helt gratis.

LÆS OGSÅ: Nytår: Her er den perfekte opskrift på en børnevenlig nytårsmenu


Henter...