”Watcher” følger dig sikkert hjem fra byen.
Foto: Alamy | ”Watcher” følger dig sikkert hjem fra byen.
Eurowoman

Watcher

Her er app’en, der giver dine veninder besked, hvis der sker dig noget på vej hjem fra byen

Husk at downloade den til din telefon inden aftenens bytur.

Af Tilde Mariann Broge-Starck 26.feb.2016 Livsstil

Har du allerede slået kærestens nummer op på telefonen, når du stiger af bussen for at gå de sidste 200 meter hjem? Eller hører du til dem, der knuger bundets mest spidse nøgle i hånden hele vejen fra venindens dør til din egen – for hvad nu hvis...?

Hvor ville det være rart, hvis du altid kunne føle dig tryg hele vejen hjem fra byen. Og her er den gode nyhed. For som med så meget andet, er der også en app, der kan hjælpe dig med det.

LÆS OGSÅ. Personlig træner: "Jeg anbefaler denne app til alle mine kunder"

Med "Watcher" downloadet på telefonen kan du og veninderne følge hinanden virtuelt hjem. Du indtaster den rute, du tager hjem, og derefter holder app'en øje med, om du kommer ud af kurs, om du begynder at løbe, står stille i længere tid, eller om dine hovedtelefoner bliver hevet ud af stikket. Hvis det sker, spørger app'en dig, om du er ok, og svarer du ikke inden 30 sekunder, slår den alarm og giver f.eks. dine veninder eller kæreste besked. App'en kan også notificere dine nærmeste, når du tager afsted, og når du når sikkert frem, og hvis du har lyst, kan de også følge din færden på et kort.

App'en er gratis, og udviklerne bag leger med tanken om at udvide dens funktioner endnu mere:

- Vores research har vist, at der også er en del af de her kvinder, der er bange for at gå hjem, der er nervøse for at tage en taxi hjem, siger Stefan Bech, der står bag "Watcher" til Mx.dk.

- På sigt vil vi måske arbejde på en samkørselsservice, hvor folk, der har været til fest rundt om hjørnet, måske kan have andre med hjem.

Lige nu fås "Watcher" kun til iPhone, men til april vil du sandsynligvis også kunne downloade den til Android-telefon.

LÆS OGSÅ: Her er de nye apps, der vipper Tinder af pinden

LÆS OGSÅ: 21 nye udgivelser af film og tv-serier, vi ved, du allerede elsker

LÆS OGSÅ: 3 apps gør det billigere at gå ud at spise, til frisøren og at rejse


Henter...