Indretning
SPONSORERET indhold

Indiske detaljer i byhuset: Familiehjem med farver

I et gammelt og gennemrenoveret byhus i Aarhus har en kreativ og livsglad familie med to børn indrettet sig med fund fra Indien, original keramik, skarpe kontraster og masser af glade farver.

Foto: VKStockimage
10. mar. 2016 | Bolig | BoligLiv

I det gamle kvarter Frederiksbjerg i Aarhus har Trine og Anil de sidste syv år boet med deres to børn i et charmerende og gennemrenoveret byhus fra 1890.

– Vi havde boet på Frederiksbjerg i over 10 år i en lillebitte lejlighed, og med to børn var vi lidt pressede på pladsen, så det var fantastisk at finde huset lige rundt om hjørnet, siger Trine. Og et kæmpe plus var, at byens bedste legeplads stort set ligger i husets baghave.

Historierne er vigtige
– Vores stil er nok lidt et clash – lidt kitschet, men altid med en god historie, siger Trine. Anils indiske baggrund afspejler sig i de mange fund, som familien har taget med hjem fra deres rejser til Indien.

– De fleste indere har hang til guld, glimmer og gøgl, og det passer mig helt fint, siger Trine, der også sagtens kan leve med nips, som mange vil anse for at høre til på hylden med nittegevinster, så længe historien bag tingene er god, som hun siger.

Som tekstildesigner er interessen for farver og mønstre stor, og der er  altid lækre puder og plaider i uld fra Trines firma Sen-Sen at finde i sofaen. Hendes arbejde i den aarhusianske afdeling af designbutikken Designer Zoo både forstærker hendes kærlighed til dansk kunsthåndværk og sørger for, at keramikhylden er godt fyldt op.

Familien i højsædet
At familielivet prioriteres højt hos Trine og Anil afspejler sig tydeligt i deres indretning. Stuen domineres f.eks. af en ekstra dyb, børnevenlig sofa, som parret selv har tegnet og fået bygget hos en møbelpolstrer.

Det foretrukne rum er køkkenalrummet med den rå murstensvæg. Her bliver der spist, hygget, snakket, lavet mad og lektier og i det hele taget levet. Det er også her, husets hyggeligste minder bliver til, senest da 26 glade Blå Mandagsbørn spiste brunch og storhyggede, da Selma blev konfirmeret.

Der skal være mere plads til Selma og Sejr og socialt liv i det hele taget, så familiens nye projekt er et havehus, der er ved at blive bygget bagest i haven. Her skal der ifølge Trine være plads til ‘tossede teenagere, fest og gæster’.

På bønnebordet fra Designer Zoo har Trine dækket op med gamle Aluminia-kopper og en skål fra Bjarni Sigurdsson. “Jeg har samlet en del på stellet ‘Hotelin’, som blev produceret til institutioner og kantiner. Det er umanerligt pænt og svært at slå i stykker!”, fortæller Trine.

De ældgamle indiske figurer har familien hjembragt fra deres seneste Indiensrejse. “De overlevede hjemturen og står nu og minder os om alt det gode, vi oplevede med vores venner i Indien”, siger Trine.

Den rå mur i spisestuen var Trine og Anil meget begejstrede for, da de købte huset – og de er stadig vilde med den. Spisebordet er fra Designer Zoo, og Eames-stolene er fra Paustian. Pendlen er købt på et loppemarked. Det gule billede på væggen er et tryk lavet af Anthony Burill.

TIP
Vis dine kreative børns hjembragte værker frem på en gallerihylde fra f.eks. Ikea. Så kan du nemt skifte kreationerne ud, efterhånden som der kommer nye til.

På første sal er der et stort rum med Trine og Anils soveværelse i den ene ende. Trappen leder op til en hems, hvor sønnen Sejr sover. De kulørte silkestrimler er fra et gammelt forhæng til en dør, som Trine har klippet til og sat fast til et par gardinstænger i loftet. Trine sidder på en Sväva-gynge fra Ikea.

Den ekstra dybe familiesofa er en robust legeplads for børnene og deres venner. De bløde puder og plaider i strikket merinould er fra Sen-Sens seneste kollektion, der selvfølgelig er produceret i Danmark.

På det sorte Ikea-skab står en keramiksky af Pi Bjørg sammen med en lille pære fra Finnsdottir. Den sorte djævel er fra FormFatale hos Designer Zoo. Billedet er en gave til Anil fra hans gode venner, der har fået Daniel van Der Noon til at tegne Aarhus og Indien sammen til én by.

Trines højtelskede samling af lysestager fra islandske Bjarni Sigurdsson – b7shop.dk har et fint udvalg af hans ting.

HTH-køkkenet var allerede installeret sammen med det superpraktiske linoleumsgulv, da familien flyttede ind. Skamlen stammer fra Trines bedsteforældre og var oprindelig betrukket med rød nappa.

Den hvide vase med køkkenredskaber er lavet af keramiker Karin Black Nielsen. Saltkarrene er gamle krenit-skåle.

Sengebetrækket er fra Hay, og sengetæppet er en plaid fra Sen-Sens nyeste kollektion. De sort/hvide puder er fra en gammel Sen-Sen kollektion med en skipper på den ene side og en sigøjnerpige på den anden.

Det moderniserede badeværelse er holdt i gråt, hvidt og sort. Skabene er fra HTH, og de sorte fugle på væggen er wallstickers fra en tidligere Sen-Sen kollektion. Billedet med det røde motiv er af billedkunstneren Line Busch og er et af Trines favoritter.

Sønnen Sejrs dejlige hyggehjørne. De kulørte bogstaver på væggen er fra Superliving, og sættekassen er en gammel prototype fra Sen-Sen, der desværre aldrig blev sat i produktion. Den rummer
alle Sejrs fund, figurer og mærkelige mønter. Puderne på sengen er selvfølgelig fra Sen-Sen.

IDE
Når børnene vokser fra noget kært legetøj, der er forholdsvis småt, så køb en pakke klæbepuder (‘elefantsnot’), og sæt det op på væggen i et fint mønster, som her, hvor Trine har sat Sejrs gamle folkevognsbiler op over hans seng.