Boligindretning
Susanne Gillerås
ALT for damerne

Boliginspiration

Villaen i den svenske skov: simpel og perfekt

I den svenske skov i Dalarna bor den passionerede tingfinder Susanne Gillerås med sine patinerede møbler og antikviteter i rå og rene rammer.

Af Magdalena Björnsdotter/Living Inside 23.jun.2017 Livsstil

I en villa fra 1930’erne uden for den svenske by Falun nord for Stockholm bor Susanne Gillerås med sin mand, Olle, og deres yngste af fire børn, der ikke er flyttet hjemmefra endnu. Susanne elsker gamle og antikke møbler og ting, og hun har indtil for nyligt haft en interiørbutik med gamle møbler og produkter fra lokale kunsthåndværkere.

− Jeg er meget vild med møbler, der har patina. Følelsen af tid, der er gået og generationers brug af et særligt møbel. Jeg kan godt lide at blande de gamle fund med en ny og mere minimalistisk stil, enkelt og simpelt og sort og hvidt.

Hvordan vil du beskrive din stil?
– Jeg kan virkelig godt lide gamle ting – specielt når de har en særlig historie. Engang købte jeg et gammelt, gammelt skab fra 1800-tallet, og indeni fandt jeg en gammel side fra et gammelt indretningsmagasin, som fortalte skabets historie − hvem der byggede skabet, og hvem der ejede det. Det gør et møbel meget interessant.

Hvor finder du dine ting og møbler?
– Jeg elsker at gå på auktioner, også industriauktioner, hvor jeg finder gamle lamper, skabe og værktøj. Engang tog min kollega Marie og jeg til en industriauktion, hvor vi fandt et metalskab. I dag er det vores minibar, og jeg elsker den slags fund.

Hvad er dit seneste køb?
− To danske stole med armlæn og på samme tid solgte jeg to andre stole. Min filosofi er ”en ting ind – en ting ud”. Når man er en tingfinder, som jeg, er jeg nødt til at skille mig af med ting, når jeg finder nyt.

Hvordan har du det med farver?
− En gang imellem forsøger jeg at tilføje lidt gult eller rødt, men det varer ikke længe, så må det ud igen, for det fungerer bare ikke for mig.

Hvad vil I stille op med alle de ekstra rum nu, hvor børnene næsten alle sammen er flyttet hjemmefra?
− Ja, hele vores første sal er tom og stille nu. Men vi har planer om at lave et stort vaskerum, så der kan være rart at være, når vi skal ordne vasketøj.
FUND Den gamle spiraltrappe stammer fra en gammel kirke i Dalarna.
STUE De hvidmalede gulve gør stuen sneklædt at se på, og de sorte vintagesofaer svæver let i stuen på den hvide baggrund.

SE OGSÅ: Se bloggerens træhus i Vejle

KØKKEN Susanne er vild med kontraster, når det rette møder det runde. Det store køkkenbord har hun selv tegnet, og Olle har bygget det. De store glaslamper er fra Olsson & Jensen i Helsingborg, som også har webshop.
KØKKEN Det åbne køkken er både råt og hyggeligt med god plads til madlavning og mange gæster.
STUE Væggen med de rå mursten er ikke det mest funkisagtige element, men giver et råt modspil til alt det hvide.
UDSIGT Fra stuen er der fri udsigt over det majestætiske snelandskab.
BADEVÆRELSE Den enkle funkisstil er særligt udtalt her på badeværelset, hvor der kun er det mest nødvendige. For lignende skabsløsning med vask, se Kvik eller Svane køkken, pedalspand fra Vipp.
SOVEVÆRELSE For lignende sengetøj, se Aiayu, lampe fra Jielde, for lignende billede, se House Doctor.

SE OGSÅ: Få boligstilen: Moderne murermestervilla

Fakta
HVEM Susanne Gillerås, 51 år, Olle Gillerås, 51 år, og den sidste hjemmeboende af deres fire børn.

HVAD Funkishus fra 1930’erne i byen Falun i Sverige nord for Stockholm. 200 kvadratmeter.

Henter...