Mette Mølbak
Foto: Chris Tonnesen | Sådan scorede madskribent Mette Mølbak sin mand.
ALT for damerne

Til middag med Mette Mølbak

Madredaktør Mette Mølbak: Jeg scorede min mand med denne ret

Mette Mølbak er redaktør på Spis&Bo på Politiken, og så har hun også v­æret madredaktør her på ALT for ­damerne. ­Mettes ­entusiasme for blandt andet kål har resulteret i flere kogebøger. Her kan du lære hende lidt bedre at kende.

Af Kresta Asp 31.aug.2017 Livsstil

Min livret som barn var..
– Kinesisk risret. Sådan en gryde, hvor det meste kommer fra dåse og glas – tomater, cocktailpølser og perleløg, som ikke har særligt meget med Kina at gøre. Opskriften kommer fra "Gris på gaflen" – et hæfte der skulle få ­danskerne til at spise mere svinekød. Som voksen har jeg lavet en ­opdateret version af opskriften – uden så mange ting fra dåse – og min familie plager af og til om at få retten, så den lever videre i familien.

For mig er god mad...
– Pasta med muslinger, grillet fisk, asparges med smør eller en bøf fra grillen. Det må gerne være simpelt. Udover kærlighed er mad det vigtigste i livet.

Min scoremiddag er...
– Lapin au romarin (kanin i ­rosmarin) og creme brûlée. Det var den første middag, jeg lavede til min mand. Det virkede. Og han var sikker, da jeg senere lavede en hjemmelavet bearnaise. Skulle jeg gøre det igen, ville jeg satse på østers, skaldyr og sikkert slutte af med en mousse au chocolat.

I mit køleskab finder man altid...
– Kål! Ofte i flere varianter. Det er en genial grøntsag, ­hvilket også fik mig til at skrive bøger om kålen. Derudover er citron, min rugbrødssurdej, pesto fra Løgismose, æg og for det ­meste også en flaske hvidvin.

En smagsoplevelse, jeg aldrig glemmer, var da...
– Jeg sidste år var på Geranium. Det var ikke kun mad – det var kunst, poesi, et sindssygt håndværksmæssigt niveau og ­sublime smagseksplosioner samlet i en stor smuk forestilling.

Lige nu er jeg meget optaget af...
– Min næste kogebog, der kommer til at handle om mad til gæster. Om hvordan man inviterer på mad uden at stresse ud i køkkenet. Jeg kan godt se, at takeaway er nemt, men jeg synes, at vi mister noget, hvis vi ikke kan lave mad til dem, vi holder af.

Absolut selvforkælelse er...
– Dessert. Jeg spiser meget kål, men jeg elsker også alt med fløde og sukker. Lige nu gør en rabarbertrifli mig ret glad.

14 personer

... har Mette engang lavet bearnaise til i forbindelse med en fest, hun var inviteret til. Det var lige ved at gå galt, men hun reddede den på målstregen.

1.000 plader mørk chokolade

... mørk chokolade skyder Mette på, at hun har spist, siden hun flyttede hjemmefra. Det bliver nok til et stykke om dagen.

32 gange

... har Mette besøgt sine forældres sommerhus i Nordjylland tæt på Vesterhavet. Her har hun skrevet flere af sine kogebøger.

Kålsalater & juice

"Kalsalater & juice" af Mette Mølbak, 120 sider, vejl. pris kr. 199,95. Se mere på Muusmann-forlag.dk.


Henter...