Skilsmisse
ALT for damerne

Skilsmisse

Ny undersøgelse: Tager børn skade af en skilsmisse?

Nu kan du give din mening til kende i ny undersøgelse om, hvorvidt børn tager skade af en skilsmisse, somjournalist og Retorisk rådgiverSigne Wennebergsamt parforholds- og skilsmissecoach Mette Haulund, somstår bag.

Af ALT for damerne 25.okt.2012 Livsstil

I medierne er der nemlig ofte fokus på, at børn tager skade af skilsmisser. Senest aktualiseret af, at DR fokuserer på emnet i en temauge på såvel tv som i radioen.

Læs også: Skilsmissebørn får for lidt hjælp

Men den undersøgelse DR lægger til grund for temaugen er forankret i, at en "rigtig familie" ser ud som familien Varnæs, mener Mette Haulund og Signe Wenneberg. 

Derfor giver DR's dækning ifølge dem ikke et retvisende billede af familieliv anno 2012.

Det skyldes spørgsmål som eksempelvis: "Er skilsmissen gået ud over børnene?". "Har dine børn taget skade af skilsmissen?".

For selvom en skilsmisse altid vil gå ud over børnene, betyder det ikke, at børnene har en dårligere opvækst end andre børn. For det er nemlig ikke skilsmissen i sig selv børnene tager skade af, men derimod forældrenes manglende evne til at kommunikere og samarbejde om børnenes opvækst, ifølge Mette Haulund og Signe Wenneberg.

"Der findes i dag 38 forskellige familieformer i Danmark. Alle er lige meget værd. Børn bliver ikke nødvendigvis lykkelige af at bo i en familie med helsøskende og mor og far under samme tag. Børn bliver lykkelige af at have en harmonisk opvækst med nærvær, omsorg og tryghed - og det kan de godt have selvom mor og far er skilt. Det er godt for børn, hvis de ikke hele tiden får at vide, at de er forkerte og at deres familie er forkert skruet sammen. Her har medierne et stort ansvar," skriver de i en meddelelse om den nye undersøgelse, hvor de opfordrer dig til at deltage i undersøgelsen.  

Deltag: HER!

Læs også: Skilsmisse giver ikke nødvendigvis en dårlig barndom

dupa

Henter...