Rosa fra Bagedysten om ægteskab
SPONSORERET indhold

Nygifte bagedyst-Rosa: Sådan får du ægteskabet til at fungere

Efter 11 års forlovelse kunne Rosa Christensen fra ’Den Store Bagedyst’ og hendes mand, Carsten, endelig kalde sig ægtefolk. En titel, der forpligter til god kommunikation, siger Rosa, som også inviterer med indenfor til bryllupsfesten.

Af:: Amalie Louise Larsen Foto: Rosa Christensen
01. nov. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Et godt ægteskab kræver lige så meget arbejde som en drilsk croquembouche. Der skal både gode prioriteter og et stærkt venskab til, hvis det hele ikke skal gå op i brandvarm klistermasse.

Det må nygifte Rosa Christensen, som hver onsdag kaster om sig med smørlag, fondant og ’bagstive’ sprøjteteknikker i DR’s ’Den Store Bagedyst’, erkende.

- Et ægteskab er et kæresteforhold, hvor man vælger at bo sammen hele tiden. Derfor kan tingene let flyde sammen – praktiske gøremål, daglig trummerum, fnidder, hygge og hobby. Det er vigtigt at prioritere hinanden og gøre plads til kæreste-tid. Man skal huske at gøre de ting sammen, som man sætter pris på. Det vigtigste er nok også, at man er hinandens bedste venner og fortrolige. Både i hverdagen, men især når noget brænder på. Fortroligheden gør det muligt at lufte alt og stadig have respekten fra sin partner. Kommunikation er en svær størrelse – også i ægteskaber, og derfor er det vigtigt at sige tingene, som de er, siger familie-bageren til ALT.dk.

Efter 12 års kæresterier gav Rosa sit endelige ja til manden, Carsten, den 7. oktober i år i sin hjemby, fiskestavnen Glyngøre.

At bage er lige en sag for Rosa, der særligt er pjattet med sidste uges familie-tema. Foto: Anthon Unger.

Et ja, der blev fejret med et brag af en fest i byens Kassehus, der i stil med Rosas sildesnitter og muslinge-chokolader deler historie med havet.

Hvordan sætter man gang i en god bryllupsfest?

- Min mand og jeg var helt klar på, hvad vores bryllupsfest skulle baseres på. Vi elsker begge at danse, god mad og uhøjtidelig stemning. Derfor var musikken det første, vi fik på plads – et seksmandsorkester, fortæller Rosa og tilføjer at brylluppet gik, præcis som ønsket.

- Dansegulvet var fyldt hele aftenen og hele tiden. Det var så fedt. Det var en god fest.

”Vi skal jo faktisk også giftes engang”

Det var Rosa, som friede til Carsten en oktoberdag for 11 år siden. Hun var fuldstændig sikker på, at han var manden for hende. Carsten derimod var lidt træg til at forstå, at hun rent faktisk mente det.

- Og det kunne jeg jo ikke vente på i evigheder, så jeg måtte bare selv tage affære, fortæller den handlekraftige kvinde, der om nogen kan levere tæsk til smørklumper med en kagerulle.

Rosa og Carsten blev forlovet et år efter, de blev kærester, men det skulle tage dem 11 år, før de kom ned ad kirkegulvet som mand og kone. Foto: Rosa Christensen.

Parret havde på daværende tidspunkt kendt hinanden i et år, og den lattermilde bage-darling havde luret, at Carsten var særligt pjattet med deres sommerhus ud til vandet. Hun havde egentlig forestillet sig, at frieriet skulle ske på hans fødselsdag den 25. oktober, men to dage før havde hun en anden god nyhed at fortælle. Og som en ægte jyde vandt praktikken.

- Jeg havde fået noget nyt og spændende arbejde, og så tænkte jeg, at så tager jeg da en flaske champagne med under armen, og så er det nu, griner hun.

Hverken Rosa eller Carsten havde dog travlt med at gå ned ad kirkegulvet. Rosa har været gift før, men blev som 41-årig enke og havde således ikke noget behov for at skulle forjage sig gennem hele hurlumhejet.

- Hvert halve år vendte vi den lige og sagde ’nå ja, men vi skal jo faktisk også giftes engang, så det skal vi lige have styr på’, og så kom der bare endnu flere nye ideer på bordet, griner Rosa.

Pludselig var der gået et helt årti med at planlægge, hvordan drømmefesten skulle drejes, og da Rosa i år fyldte 60, blev parret enige om, at de ’lige så godt kunne slå to fluer med et smæk’.

Lidt hvidere og skarpere måtte bryllupskagen gerne have været, mener Rosa. Overordnet set var hun dog godt tilfreds. Foto: Rosa Christensen.

En anelse skarpe

Bryllupsugen blev en travl en af slagsen for Rosa, der ikke blot fyldte 60, men som også smilede og grinte sin vej ind i seernes hjerter i premieren på ’Den Store Bagedyst’.

Med fondant-færdigheder og mousseteknikker, så selv bagedyst-dommer Kathrine Foged-Thomsen klapper i hænderne, var bryllupskagen naturligvis også både hjemmelavet og hjemmepyntet.

- Det der med at sprøjte med lys chokolade, så kagen får et lidt råt udtryk, det kunne jeg godt tænke mig, men det er der bare ikke rigtig tid til at få gjort ordentligt i bagedysten. Og nu havde jeg tid til at lade den fryse ordentligt og få den lavet i forvejen og alt det, der skal til for et ordentligt resultat, og så tænkte jeg, at så kan det ikke gå galt.

Blev det lige, som du havde tænkt?

- 97 procent. De kunne måske godt have været en anelse mere skarpe i kanterne, og så fik jeg dem ikke helt hvide, som jeg ellers gerne ville have haft. Men jeg var sgu godt tilfreds.

Bagedyst-kollegerne Nip og Jacob hjalp med at pynte kagerne til det store kagebord. Foto: Rosa Christensen.

Primus motor

Bagedyst-kollegerne var alle inviteret til kærlighedsfejringen, men som det er med travle mennesker, kunne kun Nip og Jacob deltage. De smurte til gengæld ærmerne op og hjalp med at pynte det store dessertbord, der ville gøre selv en gæv sønderjyde misundelig.

Efter optagelserne sluttede i foråret, har det generelt været svært at samle tropperne, der er spredt ud over landet, som var de Toblerone-stykkerne på Mohammed Hawas cheesecake fra sæson 5.

Og når det endelig lykkedes, er det som regel med det hjertevarme familiemenneske Rosa som primus motor.

- Jeg tror, at jeg er den, der samler mest. Der skal ligesom være en, der tager initiativ og siger ’så, nu skal det være nu’. Den rolle kan jeg bare så godt, siger hun og ler, så det smitter.

- Jeg kan simpelthen ikke vente på, at der er andre, der tager initiativ, og så hænger man jo på den. Det kan være, det er derfor, de holder igen.

Se med i aften klokken 20, når Rosa og de andre bagedyst-deltagere igen gør klar, parat til at bage.

Anbefalet til dig