Rasmus Botoft
SPONSORERET indhold

"Man behøver ikke have så mange venskaber, bare de er dybe og sande"

Skuespiller Rasmus Botoft om at have reddet et dansk ægtepars sexliv, om at elske at blive ældre og om at huske at pleje sine venskaber.

Af: Cille Lewinsky Foto: Franne Voigt
19. sep. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Hvordan skal man være for at blive din ven?
– Man skal være ærlig og vise interesse, det vækker tillid. Venskaber er vigtige, og det er meget vigtigt at huske at pleje sine venskaber. Man behøver ikke have særligt mange, bare de er dybe og sande. Et godt venskab er guld værd, men det kræver investering. Man må ikke glemme hinanden, man skal være der for hinanden. Man skal kunne være sig selv over for sin ven, ingen spil og iscenesættelser, en rigtig ven kan afsløre en, hvis man er på vej ud af en tangent og ikke har hold i sig selv. En rigtig ven er tryghed. Og en rigtig ven kan give én et spark i røven, når det er nødvendigt, eller give én det råd, der kan være med til, at man træffer den rigtige beslutning.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?
– Der er mange skelsættende begivenheder i mit liv, som har ændret mig og udstukket min retning i livet. Min fars død, men især min mors død. Jeg var ikke forberedt på min mors død, det ændrede mit liv, at hun pludseligt døde, da jeg var i slutningen af 30'erne. Alt for tæt på min fars død. Jeg var ikke klar til at miste min smukke mor så tidligt. Og så har det ændret mit liv radikalt, da min søn blev født. At blive far er det største og mest pragtfulde og meningsgivende, og det har uden tvivl ændret mit liv og gjort det rigere og smukkere.

Hvad er den sjoveste ­kompliment, du har fået?
– Et par kom hen til mig på musikfestivalen Himmelstorm og sagde, at de gerne ville takke mig for, jeg havde givet dem et bedre ­sexliv. De sagde endda, at jeg havde givet dem deres sexliv tilbage, for Gumbas-manden (en af Rasmus' mange karakterer fra satireduoen Rytteriet, red.) havde fået dem til at ­grine sammen igen, og det havde sat gang i deres sexliv og havde reddet deres ægteskab. De så meget lykkelige og glade ud og virkede, som om de virkelig mente det. Det var et dejligt og overraskende ­kompliment.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?
– Jeg er 45 år, og jeg er glad for min alder. Jeg føler mig godt tilpas i livet, jeg synes nogen gange, 45 lyder lidt gammelt. Jeg føler mig måske mere som en 42-årig. Det tal var jeg tryggere ved, men jeg føler mig ikke gammel. Jeg elsker at blive ældre, klogere og bedre til at være mig i livet. Det bedste ved min alder lige nu er, at jeg faktisk har det skide godt.

Hvilken musik lyttede du til, da du var 13?
– Jeg hørte meget radio, og jeg hørte "Årgang 85" på P3– det tror jeg, det hed. Jeg hørte Kim Schumacher i min radio, jeg optog hits på kassettebånd og sad klar med fingrene på pauseknappen, når radioværten talte ind over musikken. Jeg har lige tømt et loftsværelse, jeg havde efterladt i en ejendom, som jeg flyttede fra for mange år siden, men jeg havde glemt at tømme loftsrummet, og det havde fået lov til at stå uberørt i alle årene. Der fandt jeg en papkasse fyldt med kassettebånd fra min ungdom, men jeg har ikke lyttet dem igennem endnu – jeg vender tilbage med det præcise svar til ALT for damerne, når jeg har fundet en kassettebåndafspiller.

Hvornår bliver man voksen?
– Man bliver voksen, når det for alvor går op for én, at man dør af at være menneske, og at livet har en ophørsdato, uanset hvor stærk og levende man end føler sig. Man bliver voksen, når empatien for andre mennesker bliver større end kærligheden til sig selv. 

Anbefalet til dig