Så mange sexpartnere synes vi er acceptabelt
SPONSORERET indhold

Så mange sexpartnere synes vi er acceptabelt

Mænd og kvinder er enige om, hvor mange sexpartnere, der er FOR mange, viser ny engelsk undersøgelse. Vi har spurgt sexologen, hvad man gør, hvis ens tal kravler over det gyldne tal.

31. jan. 2016 | Livsstil | Eurowoman

På et eller andet tidspunkt i de fleste datingforløb sker det. I sjov begynder samtalen at dreje ind på et mere følsomt område. Pludselig ryger spørgsmålet på bordet: Hvor mange har du haft sex med? Gerne på en helt casual måde, der skjuler, hvor afgørende svaret faktisk er. Og her skal man så lige overveje sit svar en ekstra gang.

En ny britisk undersøgelse viser nemlig, at der er relativ enighed omkring, hvor mange partnere, der er ideelt – og bestemt også, hvor mange der er FOR mange.

Det gyldne tal er ti. Så mange sexpartnere mener næsten en fjerdedel af briterne i undersøgelsen, er det ideelle tal. Og hvis man har haft mere end tyve sexpartnere, er både mænd og kvinder i undersøgelsen enige om, at det er et decideret turn off. Tallene stammer fra datingportalen Illicit Dating, der skaber kontakt mellem folk, der ønsker sig et lille sidespring, og man skulle dermed tro, at deres brugere er relativt åbensindede – men der er åbenbart grænser.

LÆS OGSÅ: Hvor meget sex er nok for at få et lykkeligt parforhold?

Leg med det
Det er ganske velkendt, at nogle mænd kan føle mindreværd, hvis de sidder overfor en kvinde, der har nedlagt flere, end de selv har. Kvinder har også en tendens til at underdrive for at lyde en anelse mere kyske, end de reelt er. Men hvad gør man så, hvis ens tal efterhånden er nået godt forbi ens skostørrelse – et par gange måske. Det har vi spurgt sexolog og selvproklameret ekspert i mænd, Jakob Olrik om. Han mener, at kvinder bare skal bruge den viden om mænd til deres egen fordel:

- Som kvinde kan du vælge at være bevidst om, at manden tænker på den måde. At det betyder noget for ham, at han er den mest erfarne. Så kan du lege med det, hvis du har lyst. Hvis du taler til ham som en rigtig tyr og spørger ind til, hvor vild han har været. Så skal du bare se, hvad der sker med hans fremtoning – og det kan der komme noget rigtig god sex ud af.

Men hvis man gerne vil se noget fremtidspotentiale i en mand, så skal man måske overveje, om antallet af sexpartnere overhovedet bør have betydning, mener Olrik:

- En mand som reelt går op i antallet af sexpartnere er af den gammeldags type, der sidder fast i en svunden tid. Fremtidens mand er ligeglad med, hvor mange sexpartnere du har haft. Du kan jo vælge at sige, at det vil du gerne holde for dig selv. Hvis han så bliver tudefjæs over det, ved du, hvad han er for en mand.

LÆS OGSÅ: 10 gode grunde til, at sex er sundt

Tal om sex frem for tal
Der findes tusindvis af undersøgelser om, hvor meget, hvor henne og i hvilke stillinger, vi har sex. Men for sexologen, der i øvrigt aldrig selv spørger kvinder om deres gyldne tal, er der i virkeligheden kun en ting at gøre med den slags statistikker

- Hele idéen med at undersøge, hvor mange sexpartnere, eller hvor meget sex man har hver uge, giver kun mening, hvis man ser på det med forskningsbriller på. Det kan være interessant for forskeren at vide, hvordan menneskers sexliv reelt ser ud. Men på et personligt plan skal man aldrig sammenligne sig med den slags tal. Uanset om du er den type, der tager godt for dig, eller om du har det fint med de to partnere, du har været i seng med. Det vigtigste er, at du har det godt med dit sexliv – ikke hvad alle andre laver.

Hvis man skal tale om sex, er der også mange andre ting, der er langt mere interessante, mener Olrik:

- Jeg bliver hele tiden selv spurgt om, hvor mange kvinder jeg har været i seng med, og jeg holder det for mig selv. For mig handler sex ikke om, hvor mange sexpartnere, jeg har haft. Jeg ville aldrig interessere mig for, hvor mange partnere hun har haft. Men jeg vil gerne høre om, hvilken slags sex, og hvad de har lavet. Det kan være interessant.

LÆS OGSÅ: Barbie har taget et par kilo på

LÆS OGSÅ: Benhård og no bullshit: Kimberley er advokat i Kabul

LÆS OGSÅ: Uffe Elbæk: Man skal turde opsøge heldet