Æg og opbevaring
SPONSORERET indhold

Æg er slet ikke så farlige, som vi tror – hvis du følger disse syv grundregler

Syv gode råd, så du kan føle dig helt tryg, når du har med æg at gøre.

Af:: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
07. apr. 2017 | Livsstil

Æg er på mange måder en genial spise. De er fulde af protein og næring, kan holde sig i ugevis – og så kommer de i en ret unik indpakning fra naturens side.

Omvendt er æg også forbundet med mange myter og bekymringer, særligt frygten for salmonella hænger stadig ved hos mange, efter tusindvis af danskere blev syge efter indtag af æg i 1990'erne. Men i dag er det faktisk en række andre ting, som du bør være særligt opmærksom på, når du håndterer æg i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Den perfekte menu til påskefrokosten

– Æg er ikke så farlig en råvare mere, som det har været, forklarer Annette Perge, som er seksionsleder for gruppen, der beskæftiger sig med mikrobiologisk forurening hos Fødevarestyrelsen.

– Vi ved fra undersøgelser, vi har lavet, at der er mange, som husker det med, at man ikke må bruge rå æg til retter, der ikke bliver varmebehandlet. Og det er rigtig svært at få det 'mind set' ændret til, at det nu er noget andet, som man skal fokusere på.

Hvad enten du er til æggekage, blødkogte æg, en rå blomme til din røget sild eller du bare gerne vil puste æg til påske, er her nogle vigtige grundregler at følge.

Syv gode råd om æg fra Fødevarestyrelsen: