Indretning
SPONSORERET indhold

Rækkehus i hvidt: Sarahs lille hvide drømmehus

Designer Sarah Dallas hylder funktionalisme og enkelhed i design og indretning, og det ses tydeligt i hendes nostalgiske rækkehus fra 1900-tallet i London. Her har hun indrettet sig hvidt og luftigt.

Foto: Morten Holtum
06. nov. 2015 | Bolig | BoligLiv

Murstensrækkehuset fra 1900-tallet blev oprindeligt opført som et vaskehus for enden af de øvrige rækkehuse. I dag danner det hjem for designer og underviser på Royal College of Art, Sarah Dallas, og hendes næsten helt hvide, funktionelle og charmerende stil. Sarah købte huset i 2003. På det tidspunkt kom hun fra en klassisk engelsk lejlighed med højt til loftet midt i Londons centrum. Men hun savnede ro og en lille have at kunne sætte sig ud i. Det har hun fået her. Det gamle vaskehus var til salg, og hun besluttede sig for at købe det trods den kendsgerning, at det var en anelse mindre end det, hun kom fra. Det var haven, der gjorde udslaget. Den ligger i direkte forbindelse med køkkenet.

Ro og højt til himlen
– Min gamle lejlighed lå i et område, hvor yngre mennesker kom til, og støjniveauet steg en del. Her er der ro, en have, og så bor min søster i nærheden, siger Sarah, der ikke et øjeblik har fortrudt sit valg. Området er beliggende 20 minutter fra centrum med undergrundsbanen, og der er en station lige uden for døren. Selve området er befolket med familier og ældre i en herlig blanding. Her er grønt, højt til himlen på alle måder, og hovedgaden har alt, hvad der er behov for i hverdagen. Huset er i to etager, meget småt, men ganske velfungerende med åben forbindelse mellem køkken og opholdsrum i hele underetagen. Der er skydedøre i køkkenet, som Sarah kan åbne helt op til haven, når vejret er til det. På første sal er der to værelser og et stort badeværelse.

Glad for gentagelser
Sarah har malet alle vægge og trappen hvid og sandslebet gulvene i underetagen  for at lysne udtrykket. Så rammerne er helt igennem enkle – men på ingen måde minimalistiske. For Sarah Dallas er samler! Ikke af hvad som helst, men f.eks. af gammelt køkkengrej, sten samlet på ture til stranden og bøger i stakke alle vegne.

– Generelt tror jeg bare, at jeg holder af gentagelser, forklarer Sarah og fortsætter grinende:

– I starten blev bøgerne arrangeret efter emne, men nu bliver de blot stablet, hvor det falder bedst ind. Hyggeligt ser det i hvert fald ud. Og det fine er netop, at trods de relativt få kvadratmeter og de mange ting i hjemmet, så er der en slående enkelhed over hele interiøret.

– For mig handler det mere om enkelhed end minimalisme. Jeg synes, at et hjem er et sted, der skal leves i, og ikke blot et sted, man viser frem. I bund og grund er mit hjem en masse simple ting og møbler, der har en god funktion, siger Sarah.


Stuen set fra køkkenet, der står i åben forbindelse med hinanden og fylder hele stueetagen. Man kommer direkte ind i stuen udefra gennem hoveddøren i baggrunden til venstre. De enkle møbler og hvide toner er så rolige, at Sarahs samlinger af bl.a. bøger ikke virker rodede.


Mellem sofaen og de to stole, der har fået hvide kjoler på, ser man kaminen og to fine små taburetter. Helt enkelt!


Et kig gennem et af sprossevinduerne ind til stuen. Umage træstole er stillet op langs væggen.


Sarahs charmerende enderækkehus var oprindeligt vaskehus for de andre huse i rækken.


Ting af lyst, råt træ giver lidt varme til de hvide rammer.


Køkkenet, som det tager sig ud set fra stuen. Her er hvide elementer fra Ikea langs begge vægge. Skydedøre åbner op til den lille have udenfor. Bordet i midten er fra Habitat og stolene fra Conran Shop.


Badeværelset er undtagelsesvist ikke hvidt, i hvert fald ikke helt. Fliser i farver inspireret af hav og strand giver rummet et rent og sprødt udtryk.


Sten, som Sarah har samlet på stranden, ligger fint på rad og række på badeværelset på gulvpanelet og i vindueskarmen.


Trappen, der forbinder de to etager, er malet højglans hvid og diskret placeret mellem køkken og stue. Kurvene har Sarah bragt hjem fra ferier i Grækenland.


I stuen står en lille, let genbrugssofa, som oprindeligt er fra Ikea. De små borde/skamler er designet af Michael Marriott, en tidligere kollega til Sarah. Se mere på michaelmarriott.com


Den lille hvidmalede fordelingsgang på førstesalen er kun udsmykket med niecerne Georgie og Annas fine malerier. For enden af gangen ses soveværelset.


Hver en kvadratmeter er udnyttet optimalt i soveværelset. Bag døren er der sat hylder op til sengetøj, håndklæder og kasser med sko. Enkelt og funktionelt!


Soveværelset er indrettet lige så hvidt som resten af hjemmet. Kun Sarahs tøj og tasker giver lidt farve til rummet.


► SE OGSÅ: 
Rækkehus i London: Kontrasternes paradis
► SE OGSÅ: Hyggelig lejlighed: Signes grønne oase