Massage
SPONSORERET indhold

Derfor er massage så godt for dig

Massage er ikke kun anvendelig tilafslapning og afspænding. Det har også mange andre gavnlige effekter, skriver certificeret massør Makis Knaake.

Af:: Makis V. K. Knaake
15. okt. 2012 | Livsstil | ALT for damerne


Som uddannet sportsmassør, har jeg erfaringer med behandlinger af såvel svømmelandsholdet som maratonløbere. Når elitesportsfolk overanstrenger deres kroppe, bruger de massage til at få kroppen i balance igen. Og hvad der er godt for de professionelle sportsudøvere, hjælper også på alle os andre, hvad enten det gælder overanstrengelser som følge af vores fritidsliv eller vores arbejdsliv.

Men hvad sker der i kroppen, når man får massage og hvad er det godt for?

Ordet massage betyder oversat at ælte metodisk for at helbrede lidelser. De mest almindelige effekter, som mange opnår, når de følger en massagebehandling en eller flere gange er, at:

1. Det modvirker stress

2. Det løsner spændinger

3. Det kan sænke blodtrykket

4. Det lindrer smerter

5. Det stimulerer blodcirkulationen

Det skyldes den dybdegående massage af muskulaturen, som bearbejder spændinger og styrker blodcirkulationen samt iltoptagelsen i musklerne, som følge af de tryk, ryk, stræk og vrid, som kroppen bliver udsat for som en del af massagen.

Derudover hjælper massagen os også til at blive mere opmærksomme på vores kroppe og kropsholdning.

Hvis det fører til, at vi passer bedre på os selv, både når vi er på arbejde og måske har dårlige arbejdsstillinger, eller når vi motionerer og måske tager for hårdt fat, så kan behovet for massage betydeligt reduceres.