Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Alle vores venner har en mening om vores forhold”

Hvordan får jeg sagt til mine ­venner, at jeg er tilbage i mit stormfulde parforhold igen, spørger en læser i denne uge. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
10. aug. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Min kæreste og jeg kommer fra hver sin planet, hvilket skabte en stormfuld forelskelse, som efter to år og seks måneder stadig er eksisterende i sin egen vildskab.
Jeg blev hurtigt gravid og hormonfyldt, og min kæreste gik i chok. Det skabte en del kaos, og vi endte med at gå fra hinanden. Faktisk to gange, men kun for nogle uger, for hver gang vi er adskilt, længes vi efter hinanden. De seneste fem måneder har vi været kærester i al hemmelighed. På grund af vores uddannelser i øst og vest bor vi adskilt i hverdagene. Sagen er den, at ALLE har en mening om vores forhold. Alle er enten "for" eller "mod". Det har ingen betydning for min kæreste, han er bedøvende ligeglad med andres meninger, men det påvirker mig. Ikke på den måde, at jeg tvivler på vores kærlighed og vores fremtid sammen – det gør jeg bestemt IKKE. Vi har noget helt særligt sammen, som ingen rigtigt forstår. Nu kommer spørgsmålet: Hvordan dælen håndterer jeg alle andres meninger, og hvordan får jeg sagt, at vi danner par igen? Vi har lært meget af at være adskilt i hverdagene og få sovet igen, efter vores datter er blevet et år. Min kæreste er modnet, og jeg er ­ikke længere hormonfyldt. Hvad gør jeg?
Mange glade hilsner Kirsebærret

Kære Kirsebær,
Fantastisk!
Tillykke med jeres genvundne ­nattesøvn, overskud og kærlighed. Graviditeter kan være særdeles ­udfordrende for et forhold. Det er noget, vi sjældent taler om, for klicheerne står som regel i kø, når det handler om de ni lykkelige måneder: Faderen synger op ad det bløde ­maveskind, moderen går lykkeligt derhjemme uden makeup og broderer initialer i babysengetøjet, bedsteforældrene kommer en solskinssøndag op ad indkørslen med deres gave – en terrængående Emmaljunga med både pusletaske og paraply.
Virkeligheden er som regel lidt mindre lyserød. Så bare for en god ordens skyld: I er ikke alene. Hvad skal du gøre? Jeg ­synes, du skal forfatte en mail til alle strikkekonerne, som har haft travlt med at nedrakke jeres forhold. Skriv kort og kontant og uden undskyldninger. Læg ikke op til, at de behøver at ­mene ­noget om jeres forhold eller din mail, der er ikke tale om en ­meningsmåling – for eller imod dig og din kæreste.
Skriv, at I har fundet sammen igen. At I er glade. Og at I nu ser fremad. Skulle sortseerne på trods af din mail gå i gang med ­deres overskyede snak, så brems dem med henvisning til din mail. I ser fremad, det bør de også gøre.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min veninde er faldet for et fjols”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min eks endte vores forhold på grund af sin søster"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal jeg fortælle min flirt, at jeg er blevet vild med ham?"