Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Behøver jeg tage på rejse med min svigerfamilie?"

Go' morgen Danmark-vært Michael Robak, tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
20. maj. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak
Tror det er et helt klassisk dilemma, som jeg rigtig gerne vil ­høre, hvad du synes om. Mine svigerforældre vil gerne invitere hele ­familien på en ferie, så vi "rigtigt kan hygge os sammen."
Det drejer sig om svigerforældrene, min mand og mig, hans bror og kone, og børn i alderen 7-18 år. Det lyder jo sådan set dejligt, men det er det faktisk ikke.
Selvom vi har et fint forhold ved de almindelige familiesammenkomster og fester, så er vi alt for forskellige til at skulle tage af sted i 8-10 dage sammen til et eller andet eksotisk sted. Vi har prøvet mindre ture over et par dage, hvor det hurtigt bliver tydeligt, at der er meget forskellige holdninger til, hvad der er hyggeligt – og jeg er flere gange kommet i klemme. Der bliver heller aldrig taget ­hensyn til, at en del af børnene ikke kan sammen. Specielt teenagebørnene er faktisk ikke rigtigt gode venner og taler stort set ikke med ­hinanden, når de mødes. Som du kan høre er der mange sprængfarlige emner. Så derfor: Kan jeg tillade mig at melde mig helt ud af denne ferie og sige nej tak, eller er det simpelthen for drastisk?
Bare tanken om en sådan ferie er nok til at give mig ondt i ­maven i måneder i forvejen, og jeg synes, at netop den løsning, hvor de ­andre tager af sted, er helt udmærket.
Min mand forstår det egentligt godt, men argumenterer med, at forældrene jo er ældre mennesker, og man skal huske at være ­sammen, mens tid er, men jeg mener ikke, at det er kvalitetstid at tage med på sådan en tur pga. pligt, da det ikke gør nogen glade.
Hvad synes du?
Kh Jeanette

Kære Jeannette,
Jeg begynder lige i den hellige og højstemte afdeling. Jeg synes principielt, at man skal gå meget langt for at få et godt forhold til sin svigerfamilie. Konflikter på den akse kan være opslidende og ødelæggende for et parforhold. Når det kommer til en partners familie kan der være mange kameler og finskbrød, der skal sluges. Sådan er det. Jeg synes også, at man skal være glad og taknemmelig, når ­andre inviterer på rejser. Der er masser af mennesker, der aldrig kommer til eksotiske steder, men må holde ferie hjemme på altanen eller i baghaven. Amen. Ikke mere gloriepudsning herfra.
Nu til den konkrete sag. Din mand har selvfølgelig ret i, at man skal være sammen, mens tid er. På den anden side så har du allerede mavepine ved tanken om ferien. Det går ikke.
What to do? Her er et kompromis. 8-10 dage ér lang tid. Det vil jeg give dig ret i. Så jeg synes, at du skal foreslå din mand og svigerforældre en forlænget weekend – maks. fire ­dage. Det lyder, som om det ville være i alles interesse. Og det kan du godt klare. Din begrundelse er en venlig udgave af dine overvejelser. Bliver dit forslag nedstemt, synes jeg, det er rimeligt, at du melder fra. Husk, at det er din mands familie, du har det svært med – derfor synes jeg, at du har en særlig forpligtelse til at håndtere "sagen" neddæmpet, så den ikke spreder sig til resten af jeres forhold.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man droppe gode venskaber, når vennepar bliver skilt?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Jeg er forelsket i min affære"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Han siger tit, at jeg skal finde prinsen på den hvide hest”