Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Hvordan får jeg min mand til at slukke for tv og computer?”

Den evige baggrundsstøj fra tv, radio og fjernsyn står i vejen for vores familieliv. Hvad gør jeg, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
02. sep. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg er så træt af skærme og elektroniske lyde i mit hus. Min mand har det bedst, hvis der både er tændt for tv, radio og computer. Jeg har ­fornemmelsen af, at det er ligegyldigt, hvad vi ser og hører, for det ­kører bare som baggrundsstøj. Det smitter af på vores børn, som stort set ikke er til at komme i kontakt med, når tv'et er tændt. Jeg er ­absolut ikke fanatisk og er selv ofte på både telefon og ipad. Jeg ville bare så gerne også tale med min familie, og det er svært, når jeg skal dele ­opmærksomheden med en skærm. Jeg har prøvet at indføre skærm­fri-zoner – f.eks. når vi spiser, men det holder hårdt, for så skal man liiiiige... Stille og roligt går jeg derfor rundt og slukker tv, radio etc., og sådan kører vi i ring. Hvad ville du gøre?
Kærlig hilsen Den Frustrerede

Kære Frustrerede,
Lidt svært spørgsmål for mig, for jeg har det på samme måde som din mand. Jeg kan klare høj musik, opvaskemaskinens brummen, naboens støvsuger, en fest i opgangen og et topbrag i Superligaen – på én gang. Det er muligvis konsekvensen af at have fem søskende, som jeg har. Jeg tåler meget, og det gør din mand åbenbart også. Men nu tager jeg den voksne og professionelle brille på. Det lover jeg. For mig er det springende punkt jeres børn. Hvis de mistrives med den "hvide støj," som din mand (sikkert tankeløst) forårsager, så synes jeg, at du skal tage den insisterende tone på. Tale med ham. Noget må slukkes. Det er næppe sådan, at han elsker larm, han har bare ikke noget imod det. Regn med, at han skal hjælpes lidt på vej, han hører det jo helt ­tydeligt ikke selv.
Forvent ingen mirakler, det bliver sikkert dig, der stadig ­kommer til at trykke på off-knappen og skrue ned. Når han så undrer sig over stilheden, kan du henvise til den insisterende snak, I havde tidligere.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand kommenterer min vægt”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal man dele udgifterne lige, selvom den ene part tjener mere?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal man takke ja til parmiddag, selvom man ikke har lyst?”