Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Hvorfor taler mænd ikke om familie, når de er sammen?"

Hvordan kan mænd få dagevis til at gå med at tale om rockbands, spørger en læser i ugens brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
01. jul. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg undrer mig over noget, og jeg tror ikke, jeg er ene om det. Hvordan kan mænd være sammen i timevis, ja, nogle gange dagevis uden at få noget at vide om hinanden? De kan tilbringe uendelig meget tid i hinandens selskab uden efterfølgende at vide, hvad hinandens børn hedder, at den enes forælder er alvorligt syg, at den andens kone er gravid, at én af dem har skiftet job, eller sågar at ens bedste ven er ved at blive skilt. Lad mig give et eksempel: Min mand er lige kommet hjem fra fire dages skiferie, hvor han og tre andre "drenge" boede i en lille kostald på en bjergskråning uden rindende vand. Da han kom hjem, udspurgte jeg ham selvfølgelig – hvad lavede X's kone så, mens I var væk? Skal Y's søn begynde i skole til sommer? Hvordan går det mellem Q og Z? Ikke et eneste af de spørgsmål kunne han besvare. Nej, de havde overhovedet ikke snakket om den slags, var forklaringen. Da jeg spurgte, hvad de SÅ havde snakket om, forklarede han, at de havde talt om, hvorfor der ikke længere eksisterer nogle RIGTIG store rockbands. Øh ... fair nok, men det kan man vel ikke få fire dage i en kostald til at gå med??? Eller...?
Kærlig hilsen Mathilde

Kære Mathilde,
Den tur ville jeg gerne have været med på. Og ville også gerne have deltaget i diskussionen, for jeg er helt enig. Coldplay bliver aldrig så store som Rolling Stones. Og Maroon 5 kommer ikke i nærheden af Metallica. Så for at svare på dit konkrete spørgsmål: Jo, det kan man sagtens få fire eller flere dage til at gå med. Ikke mindst hvis man også topper det med lidt Champions League og den eviggrønne diskussion om Messi versus Ronaldo.
Derudover har din mand og hans venner også skulle finde tid til at stå på ski og drikke lokale dåseøl. De har slet ikke haft ledige timer til at snakke om mindre vigtige emner som koner og kærlighed. Unger og uddannelse. De har formentlig mest af alt været optaget af at lave noget sammen. Firkantet sagt er mænds relationer nemlig båret af fælles interesser – og mænd kommer tættere på hinanden ved at gøre noget i fællesskab. Hvorimod kvinder ofte taler sig tættere på hinanden. Vi kender det fra skolegården, hvor drengene spiller fodbold, og pigerne går arm i arm og snakker. Helst om følelser.
Så alt er, som det skal være. Ingen grund til bekymringer. Sæt pris på, at du får en glad mand hjem fra ferie, også selvom han ikke kan opdatere dig på seneste nyt fra vennernes intimsfære. Han er din mand og ikke din veninde. Husk det!
Hils ham.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kollega skaber dårlig stemning"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste vil bo på landet, jeg vil bo i byen”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand vil se sport hele sommeren”