Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Kan jeg sige til min datter, at jeg synes, hun skal date en på sin egen alder?”

Go' morgen Danmark-vært Michael Robak, tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
31. maj. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Min datter på 16 år spørger mig, hvor gammel jeg synes en kæreste til hende må være. Jeg tror, hun spørger, fordi hun nok har en på krogen, og han er nok en del ældre end hende. Jeg ville jo klart foretrække, at hun fandt en på sin egen alder. Omvendt havde jeg selv en kæreste, der var 3 år ældre end mig i en stor del af mit teenageliv, og det var jo ikke problematisk. Og mine forældre accepterede det også. Kan eller skal man blande sig i sine børns kæresterier?
Kh Moren

Kære Teenagemor
Mine forældre har seks børn. De har været vidne til lidt af hvert, når det handler om kærester. Drenge, piger, mænd og kvinder er gået ind og ud af deres døre i mere end 35 år. Min mor og far er blevet præsenteret for et utal af mennesker, der nu var Den Store Kærlighed. Og hver gang har de nysgerrigt og kærligt interesseret sig for det nye menneske – også de gange, hvor de formentlig har undret sig en smule over valget af en ny partner (og der har unægtelig været et par ret underlige personager indimellem...). Jeg synes, det er en forbilledlig opførsel.

Hurra for mine forældre!

Så helt grundlæggende synes jeg, at man skal være varsom med at blande sig i sine børns kæresterier. Kærlighedens veje er uransagelige, og man kan ikke altid forstå sine børns valg. Men der er selvfølgelig undtagelser: Man skal uden tøven blande sig, hvis barnets kæreste er sygeligt jaloux, dominerende, voldelig, på stoffer eller andet skadeligt.

I dit tilfælde lyder det, som om det mest er alderen, det handler om. Hmm. Jeg synes det er svært at sætte på en formel. En 16-årig ung kvinde kan være ligeså moden som en 22-årig mand, og din datter er næppe blevet forelsket i en 63-årig. Jeg synes ikke, du skal udstikke nogen aldersregler, men vente, til du møder hendes nye flamme. Han er sikkert både sød og i orden. Uanset om han er 17 eller 24.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kæreste tisser på toiletkanten"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man droppe gode venskaber, når vennepar bliver skilt?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min flirt kan ikke give slip på sin ekskone"