Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Min eksmand og veninde er blevet gode venner”

Skal jeg bryde venskabet til min veninde, som er blevet tætte ­venner med min eks? Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært ­Michael Robak, der hver uge ­tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
07. okt. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg er en kvinde på 46, som blev skilt for tre år siden. Jeg ­valgte at gå, og min eksmand havde det rigtig svært lang tid efter. Jeg var bekymret for ham og bad min bedste veninde om at holde lidt øje med ham. Veninden og jeg har kendt hinanden de sidste ­otte år. Vores venskab er langsomt blevet tættere, og vi har delt stort set alt med hinanden. Specielt omkring min skilsmisse, sex, nye mænd, børn og familier. Hun er også selv blevet skilt for nylig.
Mit dilemma er nu, at min veninde og min eksmand også har udviklet et tæt venskab. De snakker meget om skilsmisse og parforhold og deriblandt også om mit forhold til min eksmand. De ses meget – med og uden børn – og snakker sågar om at tage på ferie sammen.
Det skal siges, at hun har fået en ny kæreste, som hun er meget glad for. Hun fortæller meget om, hvad de snakker om. Alligevel har jeg det meget svært med at rumme, at hun er bedste venner med os ­begge to og føler, at hun er illoyal over for mig. Jeg har svært ved at være helt fortrolig med hende og ved ikke, hvad der kommer videre. Jeg har overvejet at trække mig helt ud af venskabet, men synes, hun er et dejligt menneske. Jeg har italesat det over for ­hende, og hun mener godt, man kan være venner med begge, og hun siger, at hun holder med mig lige meget hvad. Hun har på ingen måde tænkt sig at trække sig fra nogle af venskaberne og mener, at det er mit problem.
Jeg synes, det er en yderst speciel konstellation, da jeg ikke ønsker, at min eksmand skal vide intime detaljer om mit nye liv.
Hvad mener en udenforstående mand om det?
Hilsen Den tvivlende

Kære Tvivler,
Jeg synes, du er havnet i en rådden kattepine. Man kunne ønske, at din veninde forstod dit dilemma af sig selv og valgte jeres fortrolige og langvarige venskab frem for venskabet med din tidligere mand. Jeg kan godt forstå, at din fod hviler tungt på intimitetsbremsen, når du ikke ved, hvor meget hun genfortæller til din eksmand. Men hun har meldt klart ud: Hun vil ikke vælge side. Og derfor må du acceptere hendes valg.
Hvad skal du gøre? Min første tanke var storsindet: Du må leve med den relation, du selv har initieret og stole på din veninde. Men ved nærmere eftertanke lander jeg alligevel et andet sted... Hovedingrediensen i et hvert venskab er fortrolighed, og den er desværre blevet ulden og uklar i jeres forhold. Derfor synes jeg, at du skal sige til hende, at du ikke længere kan tale fortroligt med hende om mænd, sex, kærlighed osv. Hvis det stadig er muligt at fylde andet indhold i jeres venskab, så kan I stadig ses, ellers må du sætte jeres relation på standby.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Ingen af os tør tage det første skridt”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal jeg vente på, at min kolonihave-flirt tager det næste skridt?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Hvordan får jeg min mand til at slukke for tv og computer?”