Michael Robak
SPONSORERET indhold

“Min kæreste bliver ubehagelig, når han drikker alkohol”

Skal jeg leve med, at min kæreste bliver provokerende over for familie og venner, når han bliver fuld, spørger en læser i ugens brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen ­Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
14. jun. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
For to år siden mødte jeg en fantastisk mand. Vi er kærester og ­enige om at tilbringe resten af livet sammen. Vi har det skønt ­sammen – på mange måder. Vi er begge i midt 50'erne og har ­begge været gift før.
Der er dog én ting, som jeg er utroligt ked af, som opstår, når vi er til julefrokoster, påskefrokoster og andre familie- og vennebegivenheder, hvor alkohol er en del af arrangementet. Min kæreste bliver nemlig utrolig verbalt provokerende over for venner og bekendte, når han bliver beruset, og han bliver som regel meget beruset.
Nye mennesker i vores vennekreds og min familie bliver kede af det eller sure, når han er på den måde, men hans egne venner er vant til hans attitude og beder ham bare om at geare ned eller ignorerer ham. Jeg bliver som regel ked af det, men da vi ikke har kendt hinanden så længe, bider jeg det i mig. Kan jeg ændre det, eller skal jeg bare lære at leve med det? Det er frygteligt ubehageligt, og han er verdens dejligste mand i det daglige.
Er der noget, jeg kan gøre?
Venlig hilsen Pia.

Kære Pia,
Jeg kender din kæreste! Eller i hvert fald nogle, der ligner ham. Fænomenet er jo desværre ikke så ukendt, og ofte er det mænd, der har den brist (jeg tror, den mest almindelige kvindelige fuldemandsbrist er Den Vrælende Fulde Dame – som altid skal græde, når hun bliver beruset. Hun er som regel uskadelig, men det kan nemt blive en lidt kedelig og tung aften, hvis man ender i en krog med hende – og alle hendes frustrationer og gennemvædede lommetørklæder...) Nå, tilbage på sporet. Fulde mænd.
Jeg havde engang en bekendt, der talte sort, mens vi andre stadig kun var halvbeduggede. Til trods for uforståeligheden i hans enetaler, så var aggressiviteten tiltagende i løbet af aftenen, og allerede inden midnat måtte hans kone med vandret mund og et undskyldende blik få ham bugseret ind i en taxa. De blev skilt. Sikkert af alle mulige grunde, men hans manglende evne til at bære en brandert, er næppe noget, hun savner.
Og nu til dig. Er der noget, du kan gøre? Ja! Sig det til ham. Du kommer til at sige noget under alle omstændigheder. Nu eller senere. Det er uholdbart, at du synes, det er "frygteligt ubehageligt." Så sig noget. Men gør det, mens I er ædru og ikke "i situationen." Fortæl ham, at hans opførsel gør dig ked af det. Jeg er sikker på, at han tidligere i sit liv er blevet konfronteret med samme problemstilling, så forvent at han går i ­forsvarsposition og fyrer velafprøvede argumenter af i stil med: "Jeg er jo bare glad for en god diskussion..." eller "Hvis andre synes, jeg er for meget, så er det sikkert, fordi de selv er for lidt..." Lad ham ­tale ud. Men fasthold, at han gør dig ked af det. Og det er ikke i orden. Den følelse kan ikke argumenteres væk, men går kun væk, hvis han begynder at opføre sig ordenligt, når I er ude sammen. Det tror jeg, han kan forstå. Alternativt må han jo tage af sted alene.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal jeg fortælle min flirt, at jeg er blevet vild med ham?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man droppe gode venskaber, når vennepar bliver skilt?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvordan pifter jeg min mands og mit sexliv op?"