Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Min kæreste tager ikke initiativ til sex”

Jeg savner at føle mig som en attraktiv kvinde. Hvordan får jeg min kæreste til at begære mig, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
19. aug. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg er en kvinde på 31 og har været sammen med min kæreste i snart 4 år. Vi har en søn på ét år. Vi elsker hinanden, min kæreste og jeg, men det er klart, at vores forhold påvirkes af at have fået et barn: Vi er trætte, og hverdagen er meget travl.
Mit problem er, at min kæreste aldrig giver udtryk for at have lyst til mig, og jeg savner at føle mig som en attraktiv kvinde. Det har egentlig altid været sådan, at jeg skulle tage initiativ, og før vi fik et barn, var det ok. Jeg tænkte ikke så ofte over det. Han kan sagtens få lyst, hvis jeg gør mig umage. Han siger, at det altid har været sådan for ham – med alle tidligere kærester. Jeg er efter graviditet og fødsel næsten helt tilbage i min gamle form, men har sådan brug for lidt bekræftelse. Og ikke føle at jeg skal bede om det.
Når jeg spørger ham, om han ikke vil tage initiativ, siger han bare, at det kan han ikke. Jeg har f.eks. forsøgt med sexede sms'er, inden han kom hjem, og håbet det ville give noget. Men der sker intet. Efterhånden er jeg begyndt at opgive og ved ikke, om jeg kan leve med det resten af mit liv. Jeg fantaserer om gamle kærester, der faktisk ville have mig. Og så bliver jeg ked af det, for jeg vil ikke gøre min søn til skilsmissebarn af den grund, for derudover fungerer vores forhold jo godt. Hvad skal jeg gøre?
Med venlig hilsen
Løvinden

Kære Løvinde,
Øv. Det er alvorligt. Alle mennesker – kvinder og mænd – har brug for at blive bekræftet. Man kommer meget nemt til at føle sig ensom i sit forhold, hvis man for ofte falder i søvn op ad en kold ryg. Der er meget, man kan få uden for sit parforhold, men ikke sex og den bekræftelse, der følger med nærheden og intimiteten (med mindre man har andre aftaler, og det har I tydeligvis ikke). Så lige på dét her punkt er det ikke godt nok, når din mand siger, at sådan har det altid været for ham. I et parforhold har man en forpligtelse til at arbejde med sig selv – for fælleskabets skyld. Banalt, men sandt.
Jeg synes, du skal fortælle ham meget tydeligt, hvor ked af det du er. Og læg ikke fingrene imellem. Han skal forstå, at du frygter, at jeres situation kan ende med en skilsmisse. Det er ikke en snak, I skal tage en tilfældig aften, mens I skæver til fjernsynet. I skal have god tid, og han skal forstå situationens alvor. Vær konkret i dine ønsker til ham. Forklar ham præcist, hvad det er, du savner, så han ikke er i tvivl. Hvis han bliver forskrækket, så giv ham et par dage til at komme med forslag, der kan hjælpe jer ud af dødvandet. Han skal være med til at tage ansvar for jeres situation. Hold fast – også selvom han synes, det er svært.
Jeg håber, at Den Store Snak kan hjælpe tingene på gled. Og at han forstår, at han må arbejde med sig selv, og at et parforhold kun lykkes, hvis begge yder en indsats. Hvis ikke må I søge professionel hjælp. Kvinder fortjener mere, end du får.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand er alkoholiker, og vi har ikke haft sex i fire måneder”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste ser hård porno, men vil ikke dyrke sex”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvordan pifter jeg min mands og mit sexliv op?"