Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Min mand tiltrækker mig ikke”

Hvordan får jeg min mand til at vise en pænere side af sig selv, spørger en læser i denne uge. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til ­livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
09. sep. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg er lykkeligt gift med en dejlig mand, som jeg har været ­sammen med en menneskealder. Han er en skøn mand og min bedste ven. Mit problem går på hans manglende interesse for sit udseende. Han er utroligt ligeglad og doven på det punkt.
For det første går han meget tit i arbejdstøj, det kan jeg leve med, selvom det virkelig ikke er kønt. Det værste er hans hår og skæg. Skægget lader han vokse fuldstændigt vildt, selvom jeg ikke ­bryder mig om det. Det er ikke, fordi jeg vil diktere, hvordan han skal se ud. Men han gider ikke barbere sig, og det gør mig ked af det. Han tager det først af, når det begynder at genere ham selv.
Hans hår er et kapitel for sig. Han er ret tyndhåret, og det ser meget uheldigt ud, hvis det ikke bliver klippet. Det synes han ­også selv... Men frisørtider får han ikke bestilt, før jeg 20 gange har sagt, om det ikke snart er tid.
Alt i alt munder det her desværre ud i, at jeg ikke er specielt ­tiltrukket af min mand længere. Jeg elsker ham, det er ikke det. Men jeg kigger på ham og ser hans ligegyldighed og mister lidt gnisten.
Jeg har én gang sat mig ned og forklaret ham, at det går ud over, hvordan jeg ser ham og tænder på ham. Men det virkede meget kort, og han blev mest af alt vred på mig.
Han vender den om, når jeg tager emnet op: Hvad med dig selv? Du har heller ikke barberet dig dernede... Jeg tog ham på ordet og blev vokset. Det hjalp heller ikke.
Hvordan pokker får jeg min mand til bare at vise en lidt pænere side af sig selv?
Mvh Henriette

Kære Henriette,
Jeg synes, der er alt for mange kvinder, der har alt for travlt med deres mænds udseende. De værste er dem, der køber mandens tøj; Bestemmer, hvad han skal have på til fester, og giver ham strenge ordrer, inden han skal til frisøren. På den måde umyndiggør kvinden den voksne mand og bliver hans – noget usexede – mor.
Din situation er dog helt anderledes. Her er vi inde ved en af parforholdets kerneværdier: Lysten til at have sex med sin mand eller kone. Hvis dén forsvinder, så ser det skidt ud. ­Også selvom man – som dig – ellers har alle de rigtige ­følelser. I dit tilfælde er det ikke et spørgsmål, om det er ­dueblå ­eller ­marineblå, der passer bedst til din mands teint. Du er kørt kold i hans langskæggede og nedslidte Hulemandslook, og det kan jeg sådan set godt forstå. Jeg synes, at din mand ­forsømmer dig med sine dovne og opgivende holdninger til sit eget udseende. Med andre ord: Jeg er på dit hold.
Hvad skal du gøre? Mit forslag er det gode gamle: Tal sammen!
Måske skal du bruge lidt større bogstaver og tegne ­fremtidsscenariet lidt tydeligere for ham. Hvis han ikke får rettet op på hår, skæg og garderobe ender det med, at du ­ikke ­længere ­gider at gå i seng med ham. Tal om dig selv i stedet for at ­kritisere ham. Du vil gerne have en forandring, fordi det er vigtigt for dig. Hold fokus på, hvor glad det ville gøre dig, fremfor hvor irriterende du synes, det lange skæg og det ­tynde garn er.
Held og lykke med det.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min søster overskrider mine grænser”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min mand vil ikke rydde op efter sig, og jeg føler mig som hans rengøringskone"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min mand er fuld af liv til fest, men kedelig i hverdagen"