Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Skal man droppe gode venskaber, når vennepar bliver skilt?"

Go' morgen Danmark-vært Michael Robak, tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
20. maj. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Nogle af vores gode venner skal skilles, fordi kvinden har haft en affære med en anden mand, og nu skal de være nyt par. Min mand synes, vi skal tage mandens parti, fordi vi kendte ham først, og det er jo mest synd for ham, da han er blevet forladt. Problemet er, at jeg stadig ser kvinden som en god veninde og egentligt ikke har lyst til at droppe hende. Desuden ­bliver næsten alle jo efterhånden skilt, og det betyder vel ikke, at man skal droppe gode venskaber, vel?
Kh Aarhusianeren

Kære Aarhusianer,
Meget relevant spørgsmål! Som du også selv ­bemærker, så er skilsmisseprocenten hertillands så høj, at du er havnet i en ­situation, som mange af os før eller siden skal forholde os til. Lige efter en skilsmisse er alt støvet hvirvlet op. Selvfølgelig mest hos det par, der nu står krumbøjet og pakker i kasser, men også hos ­omgangskredsen. Ikke mindst i skilsmisser, hvor utro-
skab har ­været en del af årsagen til bruddet. Der er meget nyt, alle skal vænne sig til. Jeg kan godt forstå din mands umiddelbare logik, det er nemmest at samle sig om den bedragede. Ham, der i den her situation føler sig både forslået og forsmået. Man vil gerne være den, der kommer med varm mælk og puster på sårene. Det synes jeg naturligvis også, at man skal. Og det kan sagtens være, at han i sin forladthed er den, der i begyndelsen har mest brug for omsorg og loyalitet.
Men i al fredsommelighed vil jeg gerne bemærke, at kvinden i det her forhold formentlig også er ked af det. Hun troede også en gang på ­forholdet, og hun er næppe stolt af den måde, hun har afsluttet det på. Hun trænger også til omsorg. Og hvis du betragter hende som en god veninde, så synes jeg, du skal være der for hende. Uanset, hvordan du har det med utroskaben – den er meget nem at fordømme – men der er sikkert også andre faktorer, der er skyld i skilsmissen, som du og din mand ikke har kendskab til.
Så kort sagt, hold fast i din veninde. Jeg synes ikke, at I behøver at vælge side. Venskaber består i højere grad end ­kærlighedsforhold.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Forventer mænd i dag, at man er glatbarberet forneden?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvordan pifter jeg min mands og mit sexliv op?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Gider mænd ikke sjove kvinder?"