Ugens leder: Er Jacob Holdt Jesus?
SPONSORERET indhold

Ugens leder: Er Jacob Holdt Jesus?

Jeg har længe hørt til dem, der mener, at der er lidt meget Jesus over amerikafareren Jacob Holdt. Jeg mener, hans foredragsturne nærmer sig jo næsten en vækkelsesbevægelse.

Af:: Chefredaktør Camilla Frank Foto: Lars H
28. mar. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Jeg har hørt ham flere gange, som mange af jer sikkert også har. Først på et roadshow, hvor han gav liveversionen af sin bog "Amerikanske billeder". Allerede dengang irriterede og fascinerede han mig på samme gang. Fascinerede, fordi han fortalte en helt anden historie om Amerika.

Vi var med helt inde i sengen hos elskende narkomaner, som han fotograferede. Vi var på besøg hos Coca Colas arbejdere, der levede under forhold, der bedst kunne betegnes som slavelignende. Og sad til bords med nogle af landets rigeste, som fremstod mærkeligt hudløse gennem Jacob Holdts linse. Men irriterende også. Med sit flettede skæg. Sit drævende jysk, som jeg havde svært ved ikke også at høre en selvforher ligendetone i. Sådan lød min fordom i hvert fald, hvis jeg skal være helt ærlig.

"Men ét må man lade ham. Han har selv været mand for at nedbryde fordomme. Senest i forhold til Ku Klux Klan, hvis medlemmer han mener, slet ikke er racistiske."

Dansk-masaiske Rikke Marott tog med ham på rundtur i det miljø, og hvad hun oplevede der, kan du læse om på side 34. Selv har jeg ingen drøm om at tage på tur med Jacob Holdt. Men én ting kommer jeg ikke udenom. Allerede det første show med ham ændrede mit billede af USA. For good! Og det perspektivville jeg egentlig ikke ha' undværet.


Læs også sidste uges leder: Lotte Freddie er Gud.


Nøgleord til denne artikel: leder, intro, jacob holdt, racist, fordom, fordomme, amerika.