9 måneder
Foto: Drive | Kom med på sygehuset, i Ikea og indenfor i hjemmet hos de fire kommende mødre.
Vores Børn

9 måneder

Video: 9 måneder - Se alle afsnit

I web-tv-serien '9 måneder' kan du følge 4 gravide kvinders lykkerus, bekymringer og modgang helt fra starten af deres graviditet og frem til fødslen.

Af Freja Sofie Madsen 25.jul.2016 Børn

I første afsnit kan du se, hvordan de vordende mødre afslører deres graviditet. Tag også med Katrine og Victor til scanning på hospitalet, og find ud af hvorfor Camilla bekymrer sig om sin baby i maven. 

I andet afsnit oplever især Katrine, at det ikke er let at være gravid. Særligt når det kommer til sex. Hun føler sig tyk, træt og teenage-bumset, og så er hun begyndt at reagere på en meget atypisk måde, når hun og Victor har sex.

I tredje afsnit får to af hovedpersonerne barnets køn at vide. Eller gør de? Dea afslører, hvordan det føles at gennemgå graviditeten alene, og Camilla fortæller om den usikkerhed, der er blevet hendes usynlige, men altid tilstedeværende følgesvend. 

I afsnit 4 følger vi Dea i lykkerusen efter misdannelsesskanningen, Katrine hungrer efter friture, og sender kæresten Victor på jagt efter kalorier. Camilla får sig en frygtelig forskrækkelse, mens Rikke er ked af sin helbredsituation. 

I femte afsnit er de fire hovedpersoner nu kommet (mere end) halvvejs i deres graviditet. Alt ser fint ud, da Katrine er til lægen, men hun får en overraskelse, da hun skal vejes. Rikke har været til hjemmefødselscafé og har besluttet, at hun gerne vil føde hjemme i trygge rammer- hendes kæreste er dog skeptisk.

I afsnit 6 er hormonerne helt ustyrlige hos Camilla, Rikke og Katrine – og en af pigerne får et mindre hormonelt sammenbrud. Se også, hvorfor Dea savner en stærk mand.

De fire kommende mødre bliver udfordret i 7. afsnit. Tingene tager en drejning for Rikke, der har planer om at føde hjemme og Katrine og Victor tester, om en graviditet kan bære en tur til Ikea. Samtidig vokser Deas gravide krop , men det går hende på, at hun ikke har har nogle at dele det med.

I ottende afsnit må både Dea og Katrine tage det sure med det søde. Dea er til gadefesten Distortion i København, hvor flere af de fulde mennesker støder ind i hendes gravide mave, og da hun beder dem om at passe på, bliver hun svinet til. Rikke synes, det er hamrende hårdt at være gravid, og Katrines skal til jordemoder og have sit barn vendt –  og det er ikke for pattebørn. 

I afsnit 9 fylder de ekstra kilo på kroppen også i bevidstheden hos de kommende mødre. Katrine har fået væske i kroppen og vejer nu 35 kg mere, end før hun blev gravid. Rikke er også tynget af den ekstra vægt og hun orker ikke længere at bukke sig ned efter det, hun taber på gulvet.

I 10. og sidste afsnit er der babygrynt og 3 nybagte mødre. Graviditeten er slut, og et nyt familieliv begynder for hovedpersonerne i serien.

LÆS OGSÅ: 8 ting, du ikke skal sige til en nybagt mor – og 8 kække kommentarer

LÆS OGSÅ: Babyer foretrækker lyse stemmer

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål du bør stille dig selv som nybagt mor


Henter...