Amalie Szigethy om hendes vægt
Foto: Privat | Amalie Szigethy tog 41 kg på under graviditeten.
Vores Børn

Amalie Szigethy om hendes vægt

Amalie Szigethy: "Jeg levede af kartofler og sovs"

Selvom Amalie Szigethys graviditet var hård og præget af mange ekstra kilo, er hun ligeglad. Det var nemlig den krop, der bar på hendes lille pige, som betyder meget mere for hende end vægten.

Af Vores Børn 18.apr.2017 Børn

Hvad er det bedste ved at være mor?

Det er helt vildt at have en kærlighed så stor og ubetinget. Josephines smil, hendes nærvær
– det er så vildt og fantastisk. Jeg er lykkelig hver eneste dag. Jeg kan godt lide, at jeg har noget at stå op til. Der er en mening med livet. Der er ikke noget, der sådan rigtigt kan gøre mig sur og vred, for jeg har hende til at holde mig oppe.

Hvad tænkte du, da dit barn kom op til dig efter fødslen?

Jeg syntes, hun var noget af det smukkeste, jeg havde set, og det første, jeg tænkte, var ‘hun ligner mig’. Min egen mor har ofte vist billeder af mig som baby, og jeg har altid været spændt på, om jeg ville få et barn, som lignede mig selv. Det er vildt, at jeg har lavet sådan en lille kloning, og jeg tænkte bare ‘det er løgn!’. Når jeg ser på hende, ser jeg mig selv. Da jeg havde hende i maven, drømte jeg om, hvordan hendes ansigt så ud, og det var fuldstændig sådan, jeg havde forestillet mig, at mit barn ville se ud. Det er vildt.

Faktaboks

Amalie Szigethy er 25 år og har medvirket i tv-programmet Amalies baby. Hun er mor til Josephine, som i dag er 7 måneder gammel.

LÆS OGSÅ: 11 tips: Sådan overlever du den første tid som…

Hvordan var din graviditet?

Jeg lavede ikke så meget, så Josefine kunne vokse i rolige omgivelser. Graviditeten var hård til sidst, fordi jeg havde taget så mange kilo på. Jeg vejede 64 kilo, da jeg blev gravid, og 105 kilo, da jeg fødte. Det havde jeg ingen problemer med psykisk. Faktisk var jeg ligeglad med vægten, bare Josephine var rask. Rent fysisk kunne jeg godt mærke det. Jeg blev forpustet af ingenting og kunne ikke sove ordentligt. Det kom forholdsvist tidligt i graviditeten. Hvis jeg sammenlignede mig med andre gravide, som var 25 uger henne, havde de nærmest ingen mave, men jeg havde en kæmpe mave og følte mig tæt på færdig-
udviklet. Jeg havde rigtig meget vand i kroppen til sidst. Jeg kunne kun gå i klipklapper. Det gør jeg stadig, for jeg er gået to størrelser op i sko.

Havde du specielle cravings – eller var der andre ting, der ændrede sig under din graviditet?

Jeg flyttede ind hos min mormor, da jeg var tre måneder henne, og jeg fik mormormad hver dag. Jeg levede faktisk af sovs og kartofler og tog meget på. Jeg var også ret glad for chokopops med mælk, vandmelon og chokolade.

LÆS OGSÅ: Video: 9 måneder (afs. 8, sæson 2) – "Når hun ser ham, er hun et…

Hvis du skulle give ét godt råd til andre, hvad skulle det så være?

Selvom du er gravid, så spis sundt, og dyrk motion, hvis du kan komme til det. Ellers ender man med at blive lige så stor som mig. Jeg åd bare. Jeg var i mit livs træningsform, inden jeg blev gravid, og derefter havde jeg pludselig en undskyldning for at læne mig tilbage. Jeg hyggede mig, men i min næste graviditet vil jeg spise sundere og dyrke mere motion.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Kaninen, der så gerne ville stryge

LÆS OGSÅ: Morkroppen skal værdsættes med kage

LÆS OGSÅ: Far til tvillinger: "Det er hårdt, vildt og sindssygt"


Henter...