Elsk dig selv og din krop som mor
Foto: Privat | "Hvordan finder man egentlig ind til den man var, FØR man fik børn?"
Vores Børn

Elsk dig selv og din krop som mor

Blog: 3 måder at blive 'næsten lykkelig' på i en kaotisk hverdag!

Det kan til tider være kaotisk at være mor, det har blogger og sangerinde Pernille Georgi erfaret. Derfor kommer hun her med sine 3 bud på, hvordan du som mor lærer at sige fra og elske dig selv.

Af Pernille Georgi, redigeret af Julie Bach Sandholm 18.jun.2017 Børn

Midt i vasketøj, rengøring, amning, snottede næser, sportsaktiviteter, madlavning, indkøb, og

Faktaboks

Pernille Georgi er til hverdag mor til tre børn. Willam på 13, Oliver på 8 og Emma på 1. Hun er netop flyttet hjem til Danmark sammen med dem og sin kæreste.

Hun er bedre kendt som den ene halvdel af popgruppen Me&MY, der i 90’erne “Dub-I-Dub’ede” på scener over hele verden.

Hun blogger for tiden om livet som mor på pernillegeorgi.com

livets andre finurlige problemstillinger, føles det tit som om, man er ved at bestige et højt bjerg uden iltmaske, sikkerhedsreb og nød-chokolade. 

Hvordan finder man igen sig selv, når man står midt i livets allerstørste og fineste opgave?!

Hvordan finder man egentlig ind til den, man var, FØR man fik børn? Sagen er den, at jeg ikke tror, jeg kan finde den pige nogen steder. Og jagten på at finde den gamle Pernille vil måske kun forhindre mig i at nå de mål og drømme, jeg stadigvæk har i maven…. også selvom jeg er blevet mor.

LÆS OGSÅ: Undgå skældud: Vil du hjælpe dit barn? Så hold mund og lyt!

Jeg øver mig hver dag i at være mor. Og jeg vil være den bedste mor, jeg kan være, overfor mine tre skønne børn.

Her er de tre ting, jeg synes har hjulpet mig bare et lille stykke hen ad vejen, når det hele ind imellem virker uoverskueligt.

1. Lær at sige fra!

Man kan simpelthen ikke gøre alle tilfredse. Selv ikke engang familiemedlemmer eller de allernærmeste. Det er ok, at ungerne er utilfredse og sure engang imellem over de beslutninger, jeg tager. 

Jeg skal ikke være deres allerbedste ven. Jeg er deres mor, og det er min fineste opgave, at de  vokser op i et trygt miljø med et sundt værdisæt i rygsækken. Så når jeg siger NEJ til børnene, er det  helt ok. De skal ikke være 100% tilfredse hele tiden (selvom de selv mener, de skal).

Mine børn skal lære, at det er en del af livet at sætte grænser og prioritere rigtigt, så de selv en dag evner at sige fra på de rigtige tidspunkter. Også selvom de nogle gange kommer til at skuffe nogle i processen.

LÆS OGSÅ: Opdragelse: En god mor tør sige NEJ

Jeg lever efter “Children see, Children do”-princippet. Hvis jeg vil have, at de selv skal kunne sætte grænser, bliver jeg jo nødt til at vise dem, hvordan det skal gøres. 

Jeg ser rigtig tit forældre, der konstant giver efter, for at undgå at børnene bliver sure og utilfredse. Og tænk sig, hvor pinligt det ville være, hvis andre så på oven i det! Ingen gider jo at kendes ved barnet, der ligger og vrider sig i øreskærende hysteri på gulvet i Bilka, vel!?

Her er det, jeg siger stå ved dit NEJ!. OWN IT! Det er ok at børn græder og er utilfredse! Vi bliver nødt til at acceptere, at man ikke kan gøre alle glade hele tiden.

Hvis noget føles forkert, hvis der skal opdrages børn på de mest upassende tidspunkter, hvis du ikke har lyst til at gå til en fest, hvis du bare møder op, fordi du føler dig forpligtet….. så SIG FRA! Du bliver en lille smule mere glad på den måde. Måske endda nærmest lykkelig!

2. Slip den dårlige samvittighed!

I og med at du bliver bedre til at sige fra, melder der sig automatisk (til tider) en DÅRLIG SAMVITTIGHED på banen. Dårlig samvittighed over ikke at slå til, over netop at sige nej, over at være i surt humør, over at skælde ud, overfor dig selv, dine børn, din mand….. ja jeg kunne blive ved…..

Al den dårlige samvittighed tærer på dit indre! KONSTANT. Der er simpelthen ikke noget godt for dig selv i at føle skyld eller dårlig samvittighed. Vi kan ikke redde hele verden. Start med dig selv og dit eget velvære.

Og nej, man får ikke dårlig samvittighed af ikke at have dårlig samvittighed!

LÆS OGSÅ: Grænser: Sådan siger du nej til en 1-årig

3. Blæs på, hvad de andre tænker om dig! 

I mine yngre dage gik jeg rigtig højt op i, hvad andre tænkte om mig. Og det gør jeg selvfølgelig stadig i nogle situationer. For eksempel når jeg skal optræde, kort tid efter en fødsel som stolt ammende kvinde… for dernæst at falde lige så lang jeg var på scenen overfor 10.000 musikglade fans! PINLIGT føles som et meget lille ord i den sammenhæng!

Vi oplevede faktisk en “fat-shaming” episode på et tidspunkt på en Me&My tour! Og det gør rigtig ondt. Specielt, når det er, at man tilfældigt overhører, at man bliver grint af på den der lidt onde facon!

“Nu kommer de og henter Me&My”, da en 10 meter lang lastbil ruller ind på pladsen backstage!!….. Ja, du hørte rigtigt! Bare fordi vi er to sunde, kurvede kvinder og selvfølgelig ikke ser ud, som vi gjorde i 1995! Det er sgu ikke fair!

Jeg har lært, at jeg ikke selv får det bedre af at gå op i, hvad de andre tænker om mig….eller mit udseende for den sags skyld. Min krop er jo rent faktisk mere end perfekt! Den har skabt og båret på tre sunde og raske børn. Og det i sig selv, er jo et mirakel!

ELSK DIG SELV, SOM DU ER! Der findes jo kun en af lige netop dig!

LÆS OGSÅ: Blog: To torsdage på en uge

LÆS OGSÅ: Når far siger ja, og mor mener nej

LÆS OGSÅ: Low arousal: Sådan får du færre konflikter med dit…


Henter...