9 måneder - Camilla om sin graviditet
Foto: Privat | "Jeg tror, jeg har spist mindst 40 pakker pikantost under min graviditet."
Vores Børn

9 måneder - Camilla om sin graviditet

Camilla fra 9 måneder: Jeg blev ked af det, når der ikke var mere pikantost

Camilla fra serien 9 måneder fortæller, hvad der overaskede hende mest under graviditeten. Det kom især bag på hende, hvor meget hun ændrede sig som person.

Af Freja Sofie Madsen 21.apr.2017 Børn

Graviditeten forvandlede Camilla Bratholt til en forsigtig hønemor, og hun fik nogle mærkelige cravings.

Hvad kom mest bag på dig ved graviditeten?

Faktaboks

FAMILIEN

MOR Camilla Bøgeskov Lehn Bratholt, 26 år, gymnasielærer

FAR Jimmie Jørgen Andersen, 25 år, arbejder på Dansk Stål

BARN Sarah, født 29. maj 2016

BOR i Hadsund

 

Jeg havde indstillet mig på, at jeg ville ændre mig fysisk, men jeg ændrede mig også som person. Jeg blev mere eftertænksom, alvorlig og bekymret. Det tog mig lang tid at tage en beslutning, og hvis min kæreste eksempelvis foreslog at tage i Fårup Sommerland, så overvejede jeg for og imod i meget lang tid, fordi jeg hele tiden tænkte på, at jeg havde et lille liv i maven, som jeg skulle passe på. Jeg blev også mere ‘mama-bear-agtig’ over for mine veninder og kunne slet ikke have, hvis de var kede af det.

LÆS OGSÅ: Rikke fra 9 måneder: “Jeg savner at have min krop for mig selv”

Hvordan var du påvirket af hormoner?

Når mine kærestes venner spurgte ham, om han havde fået et frådende graviditetsmonster derhjemme, svarede han nej, men at han havde fået et tudende monster. Jeg kunne blive ked af det over helt små ting, såsom hvis der ikke var særlig meget pikantost tilbage. Jeg kunne også blive ked af det, hvis jeg så en sørgelig film i fjernsynet. Da vores kat blev kørt over, tudede jeg, som var jeg blevet pisket. Normalt kan jeg styre mine følelser, men det var ubehageligt ikke at kunne kontrollere dem.

Ændrede du din livsstil?

Jeg tror, jeg har spist mindst 40 pakker pikantost under min graviditet. Jeg havde også en periode, hvor jeg spise remoulade oven på friske champignoner. Men jeg kunne slet ikke udstå karry, leverpostej og kanel, og det var en udfordring, når vi var til julefrokoster.

Faktaboks

Fik du set hele webTV-serien ‘9 måneder’? Find både sæson 1 og 2 her.

Udover det sørgede jeg for at spise rigtig meget frugt, grønt og rugbrød og andre ting, jeg vidste, var sundt for babyen. I en periode havde jeg lyst til pizza med spaghetti på, men i stedet for at slå mig løs i fastfood tænkte jeg, at min krop fortalte, at jeg havde brug for kulhydrater, og så spiste jeg ekstra af dem.

Er der noget, du ville have gjort anderledes?

Jeg prøvede at gøre alt, jeg fik at vide, men jeg blev bare mere forvirret. Jeg burde have lyttet mere til min krop end til eksperter.

LÆS OGSÅ: Dea fra 9 måneder: "Det er svært at være alene"

Hvad er dit bedste råd til ­andre gravide?

Lyt til dig selv. Du kender din krop og dig selv bedst. Tag imod den hjælp, du bliver tilbudt, for folk omkring dig vil gerne – også om det bare er at samle nøglerne op fra gulvet.

Sammen med Katrine, Rikke og Dea har Camilla lavet en videodagbog om sin graviditet og livet som nybagt mor. Der er indtil videre lavet to sæsoner, og du kan finde alle afsnittene af ‘9 måneder – Den første tid som mor’ her.   

LÆS OGSÅ: Camilla fra ‘9 måneder’: “Jeg glæder mig til at opleve endeløs kærlighed”

LÆS OGSÅ: Anna David: Er hun ikke bare den smukkeste baby nogensinde?

LÆS OGSÅ: Sådan skjuler du din graviditet – til du selv er klar


Henter...