Sut
En specialdesignet udgave af den populære Natursutten spiller en (hoved)rolle i den nye sæson af tv-serien Downtow Abbey. Den rigtige Natursutten ses til venstre. Foto: PR
Vores Børn

Sut

Dansk sut får rolle i britisk hit-serie

Følger du med i den britiske tv-dramaserie Downton Abbey, så kan du i den nye sæson opleve en helt særlig gæstestjerne: den danskproducerede sut Natursutten.

Af Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 13. marts 2014 13.mar.2014 Børn

Lars Mikkelsen og Nicolaj Kopernikus har gjort det, og Ann Eleonora Jørgensen ligeså. Gaflet sig roller i populære britiske tv-serier som Sherlock Holmes og Kriminalkommisær Barnaby. Og nu indtager en dansk sut såmænd hovedrollen (næsten, i hvert fald) i dramaserien Downton Abbey.

I forbindelse med optagelserne af den nyeste sæson af Downton Abbey kontaktede producenten Natursutten i Danmark, fordi de havde brug for en sut, som lignede de sutter, man brugte i tiden omkring første verdenskrig.

“Det var en sjov opgave, og i stedet for at sende Natursutten som den ser ud i dag, gik vi lidt længere og specialfremstillede en sut til dem, som reelt er en kopi af en sut fra den tid,” fortæller Anne-Dorthe Schrøder, indehaver af Natursutten – en miljø- og allergivenlig sut, som er fremstillet udelukkende af naturligt materiale.

LÆS OGSÅ: 5 tip til gode suttevaner

Sutten blev en stor succes og fungerede perfekt i tidsbilledet. Dog forventer Anne-Dorthe Schrøder ikke en pludselig eksplosion i salget af sutten, som i forvejen forhandles i 56 lande.

Downton Abbey-sut bliver ikke sat i produktion

Anne-Dorthe Schrøder understreger også, at den specieldesignede sut, som seriens Lady Mary bruger til sin nyfødte baby ikke bliver sat i produktion, og at der i øvrigt blev taget strikse forholdsregler, så seriens baby kun brugte sutten under opsyn.

“Sutten lever slet, slet ikke op til de sikkerhedskrav, som vi – heldigvis – er underlagt i dag. Sutten er alt for lille og helt forkert på mange måder. Men sådan så sutter nu en gang ud i perioden omkring 1. verdenskrig,” forklarer hun.

Hvis du vil se Natursutten in action, skal du tænde for DR1 lørdag den 22. marts, når Downton Abbey sæson 4 har premiere.

LÆS OGSÅ: Farvel søde sut


Henter...