Far
”Nej, far, du må ikke smage – men hold den lige lidt mere lige, ik?!” Sonny er god til at dyrke fars stil – både i forhold til mad og musik. Foto: privat
Vores Børn

Far

Far-klumme: Når den svære toer er en pige

Adam Duvå Hall gyser over, hvad det mon indebærer at blive far til en af det andet køn. Og glæder sig!

Af Adam Duvå Hall, Vores Børn, november 2014 25.jan.2015 Børn
Faktaboks

Er tv-vært og far

til Sonny på 2 år

– og venter barn

nummer to.

Vi skal have barn nummer to. Storken er lettet, og vi skal have en pige. En pige. Wow. Og shit! For hvad ved jeg egentlig om piger?

Piger dufter godt og er bløde. Piger er prinsesser og elsker tyl. Piger er ordentlige og tænker meget over tingene. De er udmærkede dansere og bøvser næsten aldrig i fuld offentlighed. Mange af dem er gode ved heste og dukker.

De synes, at drenge er barnlige, og overraskende mange synes, at Burhan G har en flot krop. Pigers yndlingsmad er avokado og hytteost, og deres mangel på paratviden om fodbold, hovedstæder og Anden Verdenskrig opvejes som regel af deres store indsigt i tøj.

Pige-hobby

Som du måske kan læse, ved jeg ikke imponerende meget om piger trods mange års undersøgende feltarbejde. Men min erfaring siger mig dog, at piger naturligvis interesserer sig for andet end makeup og kager.

En af pigers helt store hobbyer er at lave om på drenge, som de ser på som en slags dukker. Det er en af grundene til, at jeg ser frem til udvidelsen af klanen med en vis bæven.

Min kæreste har nemlig to job: 9-17 på kontoret og så det hårde arbejde før og efter med at få mig til at stille ting i opvaskemaskinen – og tilmed tømme den, når den har vasket færdig! Hvad giver du mig?

Om lidt lander der så endnu en dejlig dame, som sikkert kan få mig til alt. Min søn, Sonny, og jeg går vist en broget tid i møde.

Pigefnidder for begyndere

De af mine venner, der har døtre, siger, at det er game over, når man får en pige.

Små piger er nemlig født med en lillefinger, om hvilken fædre bliver snoet til total overgivelse. Fars pige. Jeg smelter allerede lidt ved tanken.

Jeg smelter til gengæld også lidt ved tanken om en anden magtfaktor i pigers liv: fnidder.

Drenge slår hinanden i skallen med en pind, og så er det ligesom ude af verden. Fnidder er en udpræget pigesport.

Hvis der skulle afholdes OL i pige, ville fnidder være 100 meter-finalen.

Lige præcis den egenskab misunder jeg dem ikke. Men min datter bliver sikkert, uanset hvad vi gør, rodet ind i det ene garnnøgle af prinsesseintriger efter den anden.

Men kom bare an, perleplader, jazzballet og boybandkoncerter, hvor jeg skal være værge. For uanset hvad, glæder jeg mig helt vildt til at møde min datter og alt, hvad hun medfører af halløj.

Hun vil naturligvis få, hvad hun peger på. Jeg er klar – og komplet intetanende om, hvad der snart rammer mig. Fremtiden er lyserød. Selv med et par blebørn og en kæreste med to job.

Og er der fnidder, så bare kom til far.

LÆS OGSÅ: Far-klumme: Du har brug for en hypnose

LÆS OGSÅ: Test: Er I klar til barn nummer 2?

LÆS OGSÅ: Det bør alle fædre med døtre vide

dupa

Henter...