Vores Børn

Far lukker af

Af Redaktionen 09.aug.2011 Børn
Faktaboks

Anette Buur Bangsgaard er uddannet cand. psych. og er certificeret Imago parterapeut. Hun er privatpraktiserende i København med speciale i parterapi. Hun har selv fem børn.

Spørgsmål:

Jeg har en datter på seks måneder og er stadig sammen med faren, men jeg føler, han ikke vil være sammen med os mere.

Jeg har brug for, at han lægger mærke til mig engang imellem og fortæller, at jeg ser godt ud. Jeg har brug for, at han kan fortælle mig, hvad han føler. Håber, du har nogle råd, for jeg vil ikke være alenemor.

Knus R

Læs parterapeutens svar på næste side>>


Svar:

Kære R

Det giver god mening, at du længes efter at være i god og følelsesmæssig kontakt med din mand, og at du kan komme i tvivl, om han i virkeligheden vil dig og familielivet, når du oplever, at han gemmer sig bag sit skjold.

Det paradoksale er, at din mands skjold sandsynligvis er en overlevelsesstrategi, der skal beskytte ham mod ubehagelige følelser af ikke at kunne imødekomme sin kones behov for kontakt og omsorg.

Hvis du ønsker at styrke kontakten mellem dig og din mand og arbejde for jeres forhold, skal du tænke i at gøre det mere trygt imellem jer, og det handler om at berolige både ham og dig selv: Tro på det, du længes efter. Tro på, at din mand gerne vil dig.

Acceptér, at din mand har et anderledes kærlighedssprog end dig. Gå på opdagelse efter de ting, din mand allerede gør, som viser, at han er glad for dig og vil jeres lille familie.

Se din mands sårbarhed, og mind dig selv om, at skjoldet i udgangspunktet ikke er en afvisning af dig, men en beskyttelse af ham selv.

Aftal med ham, at du vil være der for ham, og at han altid kan komme til dig. Og læn dig så tilbage. Han har jo lovet at komme til dig, hvis der er noget.

Udskift kritik med ønsker. Fortæl ham, hvad du gerne vil have, og giv ham så tid og plads til at imødekomme de ting, du efterspørger.

Vær selv den forandring, du ønsker. Tal med ham på hans præmisser, giv ham din opmærksomhed, komplimentér ham, rør ved ham. Forandring tager tid, så vær tålmodig både over for din mand og dig selv.

Held og lykke!

Kærlig hilsen Anette Buur Bangsgaard


Henter...