Foto: Colourbox
Vores Børn

Hård barsel

Af Redaktionen 11.feb.2011 Børn
Faktaboks

Christina Tartaczuk er sexolog, parterapeut og barselscoach. Hun har sin egen praksis, laver workshops og holder foredrag.

Christina er desuden forfatter til bogen Alt om Amning og laver baby- og familiecoaching fra www.babycoaching.dk.

Sidst men ikke mindst er hun mor til seks skønne lopper, Asbjørn 11 år, Viktor 9 år, Anne Laura 7 år, Frida 5 år, Marius 3 år og lille Astrid på ½ år.

Læs mere på www.happylife.dk

Spørgsmål:

Jeg havde ikke helt den barsel, jeg havde forestillet mig. Min dreng, som nu er 20 måneder, var syg og sov dårligt, og jeg gik helt ned med søvn- og følelsesmæssigt underskud. Det blev seks måneder i et sort hul og to o.k. måneder, inden far tog over, og jeg startede på job. Hvordan kan jeg slippe den sorg, og hvordan ved jeg, om min trang til et barn mere skyldes den ‘tabte’ barsel og ikke en reel lyst til familieforøgelse?

Hilsen Signe

Læs barselscoachens svar på næste side>>

Svar:

Kære Signe,

Din barsel blev alt andet end en dans på roser, og det er faktisk helt okay at være ulykkelig over det! Barslen forbindes ofte med hygge, rene stofbleer og skønne mødregruppebesøg. Men indimellem er barslen kaos, manglende søvn og tristhed. Nogle gange overskygger gylp, forkølelser og kolik alt det positive. Du er ikke den eneste, der har oplevet sådan en barsel, og jeg vil foreslå dig at tale med nogen, der har oplevet det samme, for det kan være befriende at tale med nogen, der ved præcis, hvordan det føles. Søg efter andre mødre på babyforums på nettet.

Du kan også tale dine tanker og følelser igennem med en terapeut, og det vil jeg foreslå dig, inden I beslutter at få en baby til. Jeg synes, det er fornuftigt at ‘rydde op’ i følelserne først, så du også kan mærke, om du virkelig brænder efter en baby til, eller om du mest af alt ønsker at reparere oplevelsen fra sidst.

Selv om din søn er 20 måneder, vil jeg foreslå dig at generobre den tabte barsel. Tag nogle feriedage, hvor du nyder intenst samvær med ham. Bare dig og ham. Kom tæt på ham på alle måder. Leg med ham, tag i svømmehallen, giv ham massage, mærk hans hud mod din, syng for ham, kys ham, sov med ham, og grin med ham.

Varme hilsener Christina Tatarczuk


Henter...