Vores Børn

Hjælp, min mand vil ikke have flere børn

Af Redaktionen 12.sep.2011 Børn
Faktaboks

Jørgen Svenstrup er familiecoach og partner og medejer af MindCharge. Han er desuden medforfatter til bogen ‘Tro på dit barn’, som handler om, at børn kan meget mere, end vi forældre tror.

Som familiecoach arbejder Jørgen Svenstrup ud fra et princip om, at børn trives bedst og vil opnå flest succeser, hvis de får lov til at være selvhjulpne og selvstændige individer.

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 38 år, som har en ni år yngre mand. Sammen har vi en søn på fire år, som vi fik via reagensglasbehandling, da jeg ikke kan få børn selv.

Vi har to befrugtede æg liggende på frost, og de er gemt til oktober. Vores problem er, at jeg gerne vil forsøge at få et barn mere, men min mand har sagt stop. Jeg er helt knust, da vi jo fik æggene gemt med henblik på at få flere børn.

Jeg har fra begyndelsen fortalt ham, at jeg ønskede mig rigtig mange børn, og det var ikke noget problem dengang. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Jeg har svært ved at nyde vores ægteskab og har tænkt på at få barn alene med en sæddonor, men det er jo vores barn, jeg ønsker, og jeg føler, at han ikke tænker på mine følelser og ønsker. Hvordan kommer vi videre uden at glide fra hinanden?

Hilsen den triste

Læs coachens svar på næste side>>

alt

Svar:

Kære triste

Forskellige oplevelser og ønsker i forhold til centrale ting i forholdet er en alvorlig sag og værd at få sat fokus på. Ellers kan konsekvensen netop være, at man glider fra hinanden.

Det vigtigste spørgsmål at stille i den forbindelse er, om noget er det værd? Uden at kende hele historien kan jeg kun gætte – og det kan du også. Gætterier og tolkninger er potentielt store trusler for et forhold, og derfor vil jeg tilbyde dig en række afgørende spørgsmål, som jeg vil anbefale dig at besvare ét ad gangen for dig selv og sammen med din mand.

Elsker du din mand tilstrækkeligt til, at du i yderste konsekvens vil prioritere ham frem for et eventuelt barn nummer to?

Dette svar vil give dig svaret på en lang række andre spørgsmål, og det kan være en fordel at besvare spørgsmålet, når du har resurserne til at tænke det grundigt igennem og ikke er helt opslugt af den nuværende vanskelige situation.

Når du vil have flere børn, hvad handler det så i virkeligheden om? Er det for barnets skyld eller din skyld? Eller ‘bare’ en gammel drøm.

Når han ikke vil have flere børn, hvad handler det så i virkeligheden om? Måske er han ‘bare’ bange for, at flere børn kan udfordre jeres samliv, eller noget helt andet. Mulighederne er mange, og kun hvis I får en grundig dialog om emnet, er I klædt på til at finde de rette løsninger.

Du skriver, at du oplever, at din mand ikke tænker på dine følelser og ønsker. Tænker du på hans følelser og ønsker? Vejen til at løse selv de største konflikter i parforholdet (og alle andre steder) er dialog.

Derfor er det helt afgørende, at du og din mand får talt denne situation igennem, og at I lytter til hinanden, så det ikke kommer til at handle om, hvem der har patent på sandheden – eller om gamle løfter.

Hvis din mand ikke er så meget til vanskelige dialoger, er det vigtigt, at han forstår, at denne dialog er helt afgørende for jeres fortsatte forhold. Samtidig er det vigtigt, at han ikke oplever det som en trussel, for så bliver der tale om en ubalanceret afpresning frem for en jævnbyrdig dialog.

Husk også, at der altid er mere end én løsning på en udfordring – også selv om det ikke altid ser sådan ud. Sammen vil I kunne udforske, hvilke løsninger der er relevante for jer.

Jeg ønsker jer det bedste, Jørgen


Henter...