Voksen
Foto: Alamy
Vores Børn

Voksen

Hvornår er man voksen?

Er det antallet af børn, manglen på sex eller størrelsen på gæld, der afgør det? Blogger Kitt Anderson er i vildrede.

Af Kitt Anderson, blogger 01.maj.2016 Børn

Min kæmpestore førstefødte møgunge er i sidste uge startet i børnehave. Et samlingssted for små børn med mange af livets store spørgsmål. Og en ualmindelig klistet møgunge kom løbende hen imod os på min piges første dag. ’’Er du moren?’’ spurgte barnet, hvis køn ikke kunne bestemmes. Svarede promte: ’’Nej, jeg er faren’’ og gik videre.

Men galskaben stoppede ikke. ’’Er du egentlig voksen, hva?’’ spurgte den. Og dét fik mig til at tænke. 24 år, mor til to skrigende unger, ingen uddannelse, og masser af gæld. Er jeg mon voksen?

Det vil nogen mene, jeg blev, da jeg som 18 årig stod med kørekortet i hånden, som mor og far havde betalt, på trods af at jeg røg som en skorsten. Andre ville kalde mig en forkælet unge og alt andet end voksen.

Når jeg tænker tilbage på tiden med druk og øh… sjov hver fredag, vil jeg heller ikke betegne mig selv som voksen. Man er voksen, når man sidder en fredag aften og ser Lærkevej i fjerneren med en pose slik til 89 kroner bag puderne, fordi man forsøger at gemme den for manden –  ikke pga. prisen, men fordi han ikke må smage, da der jo skal være til morgenmad også, mens man klikker rundt på facebook. 

Sagde du prut?

Når man får børn, er der nogen, der mener, man er voksen. Men manden og jeg har to stk., og vi griner stadig af hinandens prutter. Vi spiser sågar nogle gange om kap for at få den sidste karbonade. Vi spiser slik til morgenmad og is før aftensmaden. Nogle gange. Den, der får sat sig først i sofaen er i helle og skal ikke gå som den første efter skrigende unger, der ikke gider sove.

Når de endelig sover, imiterer vi dem på skift. I aftes lagde manden sig fladt på gulvet og trillede om på maven og skreg. Jeps, det er vores mindstemand, som er motorikmongol (okay, han er ikke ret stor).

Når man får børn stopper man med at have sex. Og dem, der får flere børn, er med garanti blevet insemineret, fordi sex hører ungdommen til. Der er nogle forældre, der har en regel om at have det skidtværk mindst én gang om ugen. Sjovt nok altid onsdag. I hvert fald ifølge fjernsynet. Og det har vi da også forsøgt. Men det blev alligevel for meget af det gode, så nu nyder vi at lave madplan om onsdagen i stedet.

Hurra for børnepenge

Det er vel egentlig også meget voksent at få børnepenge. Og netop økonomien kunne godt indikere, at man var blevet voksen. Fordi med voksenlivet hører jo gæld, og det er noget, vi har masser af. Ikke fordi vi ejer noget, men fordi vi (læs; jeg) har et enormt overforbrug. Men den pude til 699 kr. var nødvendig. Ellers kunne jeg jo ikke skjule alt det slik, jeg havde købt! Og den oprindelige pris var det dobbelte, så jeg har faktisk sparet 700 kr.

Og når man snakker om at købe. Da jeg ikke var voksen brugte jeg langt de fleste søndage i min egen seng, med tømmermænd, McD og opsummering af Paradise Hotel. Men de genudsender ikke længere ugens afsnit om søndagen i rap. Heldigvis er jeg kommet videre. Jeg er blevet ældre. Sidste søndag var vi ude og købe en form for pind til en sandkasse, vi skal bygge. Projektet har stået på i 48 dage. Derfor vil jeg give min mor ret i hendes udtalelse gennem hele min barndom: ’’Vi har aldrig tid til noget. Jeg ville ønske der var flere timer i døgnet’’ Og ved du hvad mor? Det ville jeg også ønske. 

På mange punker kan jeg konkludere, at jeg er voksen. Så det vil jeg fortælle den klistrede dreng i morgen. Jeg er MOR. Jeg er voksen!

LÆS OGSÅ: 5 genveje til madglade børn

LÆS OGSÅ: Skal vi skide på sandheden?

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard: ”Jeg har ikke svært ved at aflevere min søn i vuggestue"

dupa

Henter...