Foto: Trine Bukh | Prøver du også at finde åndehullerne i ‘op-mad-bringe-arbejde-hente-mad-putte-kysse-sove-rutinen’?
Vores Børn

Leder: Den svære balance mellem børnetid og alenetid

Chefredaktør Mette Hovmand-Stilling: "Jeg kan både hige efter at have mere tid til mig selv, og være mere sammen med min familie."

Af Mette Hovmand-Stilling 01.nov.2016 Børn

‘Du skal da bare tage af sted!’ Min mand er ret sød til at bakke op om min tid med veninderne, sene dage på job eller bare tid til mig selv. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det ofte den lille djævel på min egen skulder, der igen og igen bremser mig i at prioritere alenetid. Den dårlig samvittighed taler, for hvad med børnene? Hvad med det nærvær, som de – og jeg til tider – godt kunne bruge meget mere af, når jeg nu tænker på, hvor lidt jeg ser dem i løbet af hverdagen (to timer morgen og tre timer aften i vågen tilstand), og skulle jeg i øvrigt ikke bare blive hjemme og gå tidligt i seng?

Det er en dobbelt følelse, for når jeg på den ene side kan hige efter at have tid for mig selv, længes jeg også efter at være mere sammen med min familie. Og jeg ved, at jeg ikke er ene om at tænke sådan, for når vi spørger vores læsere (dig), hvad der bekymrer til hverdag, som vi netop har gjort i en stor undersøgelse, så er topscorerne netop manglende tid til nærvær, manglede alenetid, økonomi og bedre og mere søvn.

LÆS OGSÅ: Giv dit barn mere nærvær

På vores redaktion har vi de små tegn på, at vi tit er i samme båd, når det gælder presset i hverdagen: en har briller på, hvis natten har været forfærdelig, en anden drikker cola kl. 8, og jeg selv har flere gange bedt om et kram, hvis morgenen har været ‘en af de der, du ved …’ Og du kan med garanti tilføje flere eksempler fra din egen omgangskreds af børnefamilier.

Når ens hverdag tit handler om at finde åndehullerne i ‘op-mad-bringe-arbejde-hente-mad-putte-kysse-sove-rutinen’, er det inspirerende at læse om familier, der prioriterer anderledes. I denne måneds magasin kan du møde Katrine, der nedprioriterer det materielle for at få råd til at gå ned i arbejdstid og være mere sammen med sin søn; Lotte og Henrik, der gennemtrawler nettet og loppemarkeder for gode køb, så ungerne ikke må tage til takke med færre biografture end deres venner; Mie, der planlægger tid for sig selv – og så kan du måske sætte dig ind i Louise og Jespers frustrationer over at sove alt, alt for lidt.

Og lur mig, om du undervejs i magasinet ikke vil både smile over og nikke genkendende til vores fakta fra undersøgelsen om, hvad der kendetegner de danske børnefamilier anno 2016.

Det kan være hårdt at have små børn, men hold op, hvor er det også fantastisk. At holde en lille buttet hånd eller se ind i et par tindrende øjne fuld af tillid og tiltro til dig og resten af verden. Det er værd at huske på, når den igen står på selskab ved hvert toiletbesøg og den fjerde kop kaffe, endnu før klokken har passeret 8.

Det nye nummer af Vores Børn er på gaden nu. God læselyst. 

LÆS OGSÅ: Fra barselsboble til fuldtidsjob

LÆS OGSÅ: Gråd ved sengetid: Okay eller grusomt?

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du mere nærværende


Henter...