Foto: Trine Bukh | Hvordan julehygger du med dine børn?
Vores Børn

Redaktionen anbefaler: Vores bedste tip til julehygge

Julekalenderbøger, julekalendere i TV og gode råd til, hvordan man kommer igennem julen med en lille baby. Her får du Vores Børns redaktions bedste tip til julehygge.

Af Redaktionen 21.dec.2016 Børn

Mette Hovmand-Stilling, chefredaktør – mor til Viggo på 5 og Otto på 2 

Redaktionen anbefalerVi skiftes til at tænde kalenderlyset og hygger med morgenmaden – ofte læser vi højt af en bog – i øjeblikket er det ’Hyggen – historien om en gårdnisse’ af Lars-Henrik Olsen. Super fin kalenderbog med korte kapitler og fine tegninger så begge børn kan være med.

LÆS OGSÅ: Nem mad til hele familien

Til at falde ned efter en lang dag på arbejde og i børnehave, ser vi Nissebanden i Grønland (på Ramasjang) og Rasmus Klumps julestue (i Min Bio).

I december har vi også altid en hel søndag i nattøj. Vi klippe-klistrer til julemusik og laver sammen verdens længste guirlande ud af gamle magasiner.

LÆS OGSÅ: Nostalgiske julegaver: “Mine drenge flækkede af grin"

Sarah Galan, journalist – mor til Isabel på 2

Redaktionen anbefalerVores første jul som børnefamilie var med en baby på fem måneder. Hun havde svært ved at falde til ro, da vi holdt juleaften hos det ene sæt bedsteforældre, for der skete jo så mange spændende ting, så ud på aftenen stod vi med en temmelig overtræt baby, som nægtede at sove og klamrede sig til mor.

LÆS OGSÅ: Aftensmad: Guide til en hyggelig familiemiddag

Mit bedste tip til forældre med babyer, der ikke bare kan sove fra hvad som helst, er derfor: Skru ned for jeres – og familiens – forventninger til jeres deltagelse juleaften. Så kan I gå til og fra middag, juletræ og gaver uden at få dårlig samvittighed. Aftal eventuelt, at du som mor måske kun når at pakke den nærmeste families gaver op. Så kan du pakke resten op næste dag, når der er mere ro på. Den fremgangsmåde kom os virkelig til gode året efter, hvor vi kunne slappe meget mere af, og Isabel hyggede sig på sine egne præmisser. Vi gør det igen i år, hvor vi allerede på forhånd har aftalt, at vi danser om juletræet FØR middagen, og Isabel får sine gaver fordelt ud på hele dagen. Så betyder det ikke noget, at hun nok ikke når ’anden runde’ af juletræsdansen efter middagen.

May Kjærsgaard, digital redaktør – mor til Hugo på 1,5

Redaktionen anbefalerMin søn er så lille endnu, at der nærmest er mindre julehygge i år, end andre år. Et juletræ er for eksempel no-go med en tumling i huset – i hvert tilfælde min tumling, der er noget af en pilfinger. Til gengæld er han helt optaget af Onkel Rejes Julefis og Nissebanden på Grønland. Det er fantastisk hyggeligt at sidde en halv time i sofaen og putte til jule-TV, når man kommer træt hjem fra arbejde/vuggestue.

Det er også indbegrebet af julehygge for mig, når vi om søndagen går på julemarkeder rundt om i byen og ellers bare trisser rundt derhjemme. Hugo får adventsgaver fra både mormor-nissen og farmor-nissen og det er fantastisk at se hans begejstring for gaver, som han nu for første gang forstår betydningen af. Han forstår nu, at det er selve gaven der er interessant, ikke papiret. Han bliver tydeligt begejstret, når han får gaven pakket op og kan lege resten af dagen med den nye ting.

LÆS OGSÅ: Leder: Nissen sikrer julestemningen i en travl hverdag

LÆS OGSÅ: Dyrk nisser og julemagi med dit barn

LÆS OGSÅ: Opskrifter: Stor familiebrunch


Henter...