9 måneder - Rikke om sin graviditet
Foto: Privat | "Det allerværste var faktisk, at jeg jo godt kunne se, at jeg var unfair, men mine hormoner skreg noget andet".
Vores Børn

9 måneder - Rikke om sin graviditet

Rikke fra 9 måneder: Jeg kunne ikke styre de ord, der kom ud af min mund

Da Rikke Pedersen fra 9 måneder var gravid første gang, var hun lidt af en regelrytter, men anden gang tog hun det mere roligt. Hun ville dog gerne have været forberedt på de sidste fem uger af graviditeten. Læs om hendes graviditet her.

Af Freja Sofie Madsen 21.apr.2017 Børn

Hvad kom mest bag på dig ved graviditeten?

Faktaboks

FAMILIEN

MOR Rikke Rosenvinge Pedersen, 29 år, økonomiassistent

FAR Christian Sigsgaard, 33 år, it-supporter

BØRN Clara, 3 år, og Elliot, født 30. juni 2016

BOR i Støvring

Jeg var andengangsgravid og blev overrasket over, hvor forskellige mine graviditeter var. Første gang havde jeg enormt meget kvalme – det undgik jeg anden gang. Til gengæld havde jeg bækkenløsning og var meget fysisk belastet. I uge 11 fik jeg en blokade hos lægen, og fra uge 19 var jeg deltidssygemeldt fra mit arbejde.

Jeg kunne ikke engang helt små ting som at feje udenfor, og det var meget frustrerende at være begrænset uden at have mulighed for at ændre det. Mit udseende ændrede sig selvsagt også, og det, syntes jeg også, var frustrerende. Jeg tog kun otte kilo på, men de satte sig stort set alle sammen foran, og mange kommenterede på min STORE mave.

LÆS OGSÅ: Camilla fra ‘9 måneder’: “Jeg glæder mig til at opleve endeløs kærlighed”

Det gjorde, at jeg havde svært ved at glæde mig over dens udseende. Det lyder så forkælet at sige, fordi nogle ikke kan blive gravide – og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg kan – men det er ikke den fedeste fornemmelse at være gravid, og jeg kunne ikke tænke mig at blive det igen.

Hvordan var du påvirket af hormoner?

Jeg havde humørsvingninger, og når det var allerværst, var det som at være fluen på væggen. Jeg kunne godt selv se, at jeg var helt vildt tåbelig og urimelig, men jeg kunne ikke rigtig gøre noget. Tit handlede det om mad. Hvis jeg havde megalyst til is, og min kæreste ikke ville hente noget, så kunne jeg gå helt amok og slet ikke styre de ord, der kom ud af munden på mig. Det allerværste var faktisk, at jeg jo godt kunne se, at jeg var unfair, men mine hormoner skreg noget andet.

Ændrede du din livsstil?

Faktaboks

Fik du set hele webTV-serien ‘9 måneder’? Find både sæson 1 og 2 her.

Nej, ikke rigtigt. Det gjorde jeg, første gang jeg var gravid. Der var jeg regelrytter, men det var også rigtig hårdt at leve op til alle de forventninger, som samfundet har. Så den her gang tog jeg det mere stille og roligt. Hvis jeg havde lyst til en rød bøf, så spiste jeg en uden at have dårlig samvittighed. Det samme, hvis jeg en enkelt gang havde lyst til en øl.

Er der noget, du ville have gjort anderledes?

Jeg vil forberede mig på, at de sidste fem uger bliver et helvede, fordi du er så stor, tung og begrænset. Jeg tror også, det er en god ide at prøve at ændre sin indstilling til tingene, for hvis du kan tvinge dig selv til at tænke positivt, tror jeg ikke, det bliver så hårdt.

Hvad er dit bedste råd til andre gravide?

Mit bedste råd til andre gravide er, at de ikke skal lytte til andre gravide. Vi er så forskellige, og man er nødt til at danne sig sit eget indtryk og mærke efter. 

LÆS OGSÅ: Blog: Alle forældre er perfekte, især dem uden børn!

LÆS OGSÅ: Katrine fra 9 måneder: "Jeg tror, jeg er god til at føde"

LÆS OGSÅ: Dea fra 9 måneder: "Det er svært at være alene"


Henter...